DVS'33 A1 - Be Quick'28 A1 7 - 0 (2 - 0)

7 - 0

Be Quick'28 A1

10 januari 2015 14:30

Korsaan, E

Op maandag 5 januari is DVS’33 A1 weer begonnen met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Deze maand staan er een viertal oefenwedstrijden gepland om het team klaar te stomen voor de competitie.Tegenstander was vandaag Be Quick’28 A1 uit Zwolle, dat uitkomt in de 4e divisie G en daar de 8e plaats bezit. De selectie van DVS’33 is vrijwel geheel fit. Alleen keeper Tom de Groot moest langs de kant toekijken vanwege een rugblessure. B1-keeper Thom van Santen was vandaag zijn vervanger en deed dat prima.

Ondanks de zeer herfstachtige weersomstandigheden met wat lichte regen en hele bossen met wind, kon er gewoon gevoetbald worden. Door deze omstandigheden begon DVS’33 wat moeizaam aan de wedstrijd. Daar kwam nog eens bij dat Be Quick’28 aantrad in een 1-5-3-2 formatie en dat kom je natuurlijk ook niet elke dag tegen. Afijn, voor de ontwikkeling van de spelers is het wel goed, want dan leer je daar ook weer mee om te gaan.

We noteren in de 3e minuut al de eerste kans voor DVS. Er volgt een ingooi van Lars Dekker op Roy Groenevelt die vervolgens door de defensie sprint en de bal voortrekt. Bij de 2e paal komt Max Schimmel net iets ruimte tekort om te scoren. Zijn schot gaat naast. Vervolgens is er in de 6e minuut een vrije trap voor Be Quick’28. Keeper Thom van Santen redt de bal bekwaam.

In de 9e min scoort Jelle Zeeboer de openingstreffer, nadat hij de bal uit een strakke voorzet ontving van Roy Groenevelt kon Jelle de bal bij de eerste paal intikken, een mooie aanval. DVS’33 bleef kansen creëren, al was het veldspel nog niet erg goed.  In de 20e min kreeg Be Quick’28 nog een grote kans uit een cornerbal, maar nog geen minuut later lag de bal al aan de andere kant weer in het doel. Het was de diepgaande Max Schimmel die de bal in de diepte ontving van Vinh-dat Ly en Max krulde de bal over de uitkomende keeper in het doel.

Vlak voor rust raakte Jelle Zeeboer nog licht geblesseerd en moest in de rust vervangen worden, al was dat ook een beetje uit voorzorg.

Jelle Zeeboer, scoorde de openingsgoal, maar ging uit voorzorg naar de kant vanwege een
lichte blessure.

2-0 was ook de ruststand. Na de rust kwam er een vrijwel compleet nieuw team in het veld bij DVS’33. Tenslotte kreeg het gehele team speelminuten en kansen zich te bewijzen voor de komende tijd. DVS’33 kreeg nu ook de wind mee en het positiespel ging stukken beter lopen. De combinaties vlogen je om de oren, waarbij vooral Yasar Leebeek liet zien dat hij dit seizoen een heel mooie ontwikkeling doormaakt.

In de 54e minuut kregen Roy Groenevelt en Marc Vermeulen het op de heupen, waarbij Marc uiteindelijk de bal keurig met zijn linkerbeen afrondde. Dit was een voorbode voor meer… DVS’33 gooide het tempo hoger en hoger. De kersverse ingevallen middenvelders Jop Heinen, Roy Kruse en Jordy van Selm waren de verbinders op het middenveld om de spitsen te bedienen en hadden er zichtbaar zin in en ook vleugelverdediger Stefan Offenberg maakte vandaag eindelijk weer zijn eerste speelminuten na langdurig blessureleed tijdens de eerste seizoenshelft. Dat deed hem, het team en de staf zichtbaar goed en Stefan kon na afloop terugkijken op een prima comeback. Stefan heeft tijdens zijn blessure zich heel goed gemanifesteerd en goed omgegaan met deze tegenslag. Hij stuurde de trainer nog een berichtje in de ochtend: De wedstrijd gaat toch wel door?! Ja dan is het extra genieten als zo’n speler weer speelminuten kan maken.

Topoverleg met vlnr. Arjan van Engelenhoven (ass.trainer), Yasar Leebeek (die een goede ontwikkeling doormaakt), Jordy van Selm, Edwin Schotsman (hoofdtrainer), Stefan Offenberg (comeback na blessure) en Roy Kruse.

Na de 3-0 volgde er een geweldig doelpuntenfestijn, waarbij vooral Marc Vermeulen een hoofdrol speelde. In de 58e minuut scoorde Marc uit een individuele actie de 4 – 0 na een goed opgezette aanval die begon bij Guido van de Belt. In de 69e minuut was het Jordy van Selm die scoorde nadat Marc de bal goed had teruggelegd (5-0) en in de 78e minuut waren de rollen omgedraaid en werd het 6 - 0. Tot slot van rekening werd het nog 7 – 0 door Marc nadat Roy Kruse hem met een steekbal in stelling had gebracht. Overigens miste Roy Kruse in de tweede helft ook nog een strafschop. Achja..dat kan gebeuren. Hij heeft al veel beslissende strafschoppen wel gescoord, dan kan je er ook weleens eentje missen. Bovendien pakt hij wel zijn verantwoordelijkheid en dat is mooi om te zien. Het eindsignaal klonk en de vreugde bij de ploeg uit Ermelo was groot.

Marc Vermeulen, gaf zelf deze week nog aan in een gesprek met z'n trainer dat hij meer moest gaan scoren. Hij scoorde vandaag viermaal in een tijdsbestek van 40 minuten.

DVS’33 kan terugkijken op een goede start; echter moeten we ook kritisch zijn. In de competitie hebben we veel sterkere tegenstanders. We moeten blijven doorontwikkelen en scherp blijven. Echter dit is wel goed voor het zelfvertrouwen. Daarnaast willen we Be Quick’28 nog bedanken voor hun komst, de goede sportiviteit en wensen we hun hierbij veel succes in de tweede seizoenshelft.

Zaterdag 17 januari speelt DVS’33 A1 ene oefenwedstrijd in Apeldoorn tegen WSV A1. De wedstrijd begint om 13.00uur.

SCOREVELOOP:
1 - 0     9e min   Jelle Zeeboer (assist Roy Groenevelt)
2 - 0   34e min   Max Schimmel (assist Vinh-Dat Ly)
3 - 0   54e min   Marc Vermeulen
4 - 0   58e min   Marc Vermeulen
5 - 0   69e min   Jordy van Selm (assist Marc Vermeulen)
6 - 0   78e min   Marc Vermeulen (assist Jordy van Selm)
7 - 0   80e min   Marc Vermeulen (assist Roy Kruse)

Max Schimmel (links vooraan) sprint weg

Opperste concentratie met vlnr. Thom van Santen (keeper), Roy Groenevelt, Vinh-dat Ly en Ryan Hokahin