Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

11 oktober 2014 11:30

Besselsen, J.

Man off the Match: Roelof de Groot.

De hele Ermelose entourage rondom en achter het tweede elftal van DVS’33 Ermelo hunkerde afgelopen zaterdag naar een tweede competitiezege en die kwam er dan ook tegen hekkensluiter asv Dronten 2. Om niet verder afgezonderd te raken in het klassement was het team van Martijn Kuis en Leo van Dijk bijna verplicht thuis drie punten te pakken tegen de reserves van Dronten. De Ermelose spelersgroep heeft echt enkele goede resultaten op rij nodig om vertrouwen te tanken. Een verslag.

DVS 2 goed uit de startblokken
Afgelopen zaterdag werd het ondergetekende duidelijk dat we niet moeten roepen of zweven maar vooral rustig moeten blijven in het veld. Het tweede elftal van DVS’33 Ermelo ging m.i. behoorlijk goed van start. Sterker nog in de eerste pakweg twintig, vijfentwintig minuten had DVS 2 de wedstrijd al lang kunnen en moeten beslissen. Het goede voetbal en de kansen waren gewoon voor DVS. Op mijn kladje telde ik toen al maar liefst drie tot vier 100% procent scoringskansen. Met wat meer precisie en voetbalvernuft had de formatie van Martijn Kuis, Leo van Dijk, Jan Betten, Ronald v.d. Beek, Jan Bosch, Wim Huijer en Rob van Genderen zomaar met vier- of vijf nul voor kunnen staan. Nu duurde het tot één minuut voor rust eer het doel van asv Dronten een keer werd opengebroken.

Tal van uitgespeelde kansen
Nogmaals in die eerste vijfentwintig speelminuten creëerde de ploeg van Martijn Kuis en zijn kompanen tal van uitgespeelde kansen en hadden voortdurend asv Dronten onder controle. Ook achterin de Ermelose defensie werd niks weggegeven, integendeel. De spelersgroep van asv Dronten kwam toen amper op de speelhelft van DVS. Na bijna een half uur voetballen ging het tempo van DVS 2 ineens zichtbaar omlaag en sloop er onnodig een stukje onrust in de ploeg. Al met al kreeg de thuisploeg dan toch nog een stevige noot te kraken en kon asv Dronten met het nodige geluk (o.a. een bal op de linkerpaal) nog terugkomen tot 3-2.

Roelof de Groot in vorm
Met name Roelof de Groot etaleerde het eerste half uur zijn goede vorm. Keer op keer strooide Roelof met uitstekende passes en ballen op maat en gaandeweg de wedstrijd ging ook Nick Dobbenberg mee in de vaart der volkeren. In de beginfase kwam asv Dronten al met de schrik vrij toen Roelof de Groot Lars van Wetering op avontuur stuurde en het was de laatste die net iets te enthousiast op zoek ging naar Michael Musa. Ook een combinatie tussen Roelof de Groot, Dennis Sietsma en Lars van Wetering zag er heel dreigend uit voor onze gasten uit Dronten. Ook zocht Roelof de Groot regelmatig Ramazan Leebeek op maar deze werd gestuit middels een corner en een poging op doel die net niet lukte. Om 11:39 uur leek Michael Musa succes te gaan krijgen maar helaas ondernam hij op dat moment net één actie te veel.

Periode met goed voetbal
In de fase daarna twee momenten met prima voetbal van DVS zijde oftewel het trio Milan v.d. Maaten, Nick Dobbenberg en Michael Musa op hun best, alleen leverde het net geen treffer op. Ook vlak daarna zette Patrick Ozinga samen met Lars van Wetering en Michael Musa iets moois op maar asv Dronten 2 redde de zaak middels een hoekschop die overigens niets opleverde. Daarna werd Nick Dobbenberg nog een keer in stelling gebracht maar de doelman van Dronten greep goed in. Zo rond de klok van 11:46 uur schoot Lars van Wetering net naast en een luttele minuut daarna kreeg Ramazan Leebeek de bal net niet voldoende onder controle bij een goede mogelijkheid. Beurtelings stoomden Patrick Ozinga en Roelof de Groot over links op en één van hen kreeg onderweg zelfs een ‘schoppie’ mee en wel dermate dat er m.i. best een gele kaart getrokken had moeten worden.

Gevaarlijke inzet van Dronten
Ook het trio Milan v.d. Maaten, Lars van Wetering en Job Kuijpers kwam tot een hele gerede scoringskans maar opnieuw ging het feestje niet door. Het team uit Dronten leefde nog steeds… Dan ineens om 11:55 uur een vrije trap voor asv Dronten op het randje van de zestien. De bal ging heel gevaarlijk het DVS doel maar scheidsrechter Dhr. J. Besselsen constateerde een te vroeg uit de muur vertrokken DVS speler en de vrije trap diende dus overgenomen te worden. Opnieuw een gevaarlijke inzet van de reserves van asv Dronten maar DVS doelman Marco Remmelts en verdediger Patrick Ozinga klaarden eensgezind de klus op de doellijn.

DVS 2 zakte weg en Job Kuijpers geblesseerd
DVS 2 zakte daarna even een kleine periode iets weg en de toeschouwers zagen ondermeer Milan v.d. Maaten en Maurizio Sleurink een keer stevig ingrijpen, dit onbedoelde vergrijp leverde Maurizio een gele kaart op. De DVS 2 trainer/coach Martijn Kuis kreeg een vermaning van de dienstdoende scheidsrechter oftewel Martijn moest zich van commentaar onthouden of iets dergelijks. In de 37e minuut een schot van Ramazan Leebeek dat over doel ging en daarna kon ik nog een doelkans optekenen voor Michael Musa, een kans die niet benut werd. Direct daarop een counter van asv Dronten en het was Maurizio Sleurink die kon ingrijpen middels een corner. In de 41e minuut raakte Job Kuijpers geblesseerd; na afloop van de wedstrijd gaf Job aan dat hij last had van zijn enkels. Vlak voor rust trok Nick Dobbenberg mee ten aanval en deze opleving van DVS leverde uiteindelijk een dik verdiende openingstreffer op in de 44e minuut. Het was Milan v.d. Maaten die al koppend Patrick Ozinga in stelling bracht en dat betekende eindelijk 1-0! Opluchting bij de thuisploeg. Deze tussenstand gink ook mee de kleedkamers in.

Mohamed kreeg geen strafschop
Na de rust Mohamed Elsobki voor Job Kuijpers. Martijn Kuis ging maar eens flink achter zijn team staan en riep: ‘Rugdekking! We moeten de duels winnen, zo ja!’ Niet veel later kreeg Mohamed Elsobki de bal van Lars van Wetering en Mohamed trof glashard en ongelukkig de linkerpaal van asv Dronten. Even later en wel in de 13e speelminuut van de tweede helft ging Mohamed onderuit binnen de zestien en in eerste instantie leek scheidsrechter Dhr. J. Besselsen naar de stip te wijzen maar uiteindelijk kreeg Mohamed niets. Om 12:58 uur was het opnieuw raak voor de thuisploeg; Lars van wetering en Roelf de Groot stelden Nick Dobbenberg in staat fraai de 2-0 voorsprong in te koppen. Daarna een periode met wat wissels. In de 69e minuut Remco van Rijn voor Lars van Wetering en in de 29e minuut van de tweede helft zagen we Isa Kiziler komen voor Ramazan Leebeek. Vijf minuten later mocht ook Brandon Karangwa zijn opwachting maken voor Michael Musa. Goed vijf minuten voor tijd bleek DVS 2 even niet scherp en dat leverde asv Dronten dan toch een aansluitingstreffer op, 2-1!

Het verhaal van de strafschoppen…
Zestig seconden later zien we Mohamed Elsobki onderuit gaan in de zestien en dat levert de Ermelose formatie een strafschop op. Het is Roelof de Groot die het vonnis velt over asv Dronten, 3-1! Even later zowaar een makkelijk gegeven strafschop voor asv Dronten. De DVS goalie Marco Remmelts weet de strafschop in eerste instantie nog te keren maar asv Dronten mocht vervolgens ongehinderd alsnog scoren 3-2! In de absolute slotfase weet Isa Kiziler zich nog te onderscheiden. Hij schiet een bal net over doel en op een bepaald moment gaat Isa onreglementair onderuit in het strafschopgebied van asv Dronten. Bijna iedereen was er dik van overtuigd dat de bal op de stip zou gaan maar scheidsrechter Dhr. J. Besselsen dacht daar heel anders over. Tenslotte kwam er een 3-2 zege voor DVS 2 op papier te staan.

Kansenreeks…
Kortom, uiteindelijk dan toch een krappe zege in een wedstrijd waarin DVS 2 gewoon een heel goed begin kende en waarin men kansen te over schiep. Het trainersduo Martijn Kuis en Leo van Dijk kunnen ze er kwalijk zelf inschieten… Daarna werd het allemaal wat onzeker en onrustig. Er is dus nog zeker werk aan de winkel. Ondergetekende vond afgelopen zaterdag met name Roelof de Groot en Nick Dobbenberg een prima indruk maken en ook Patrick Ozinga maakte op mij een goede indruk. Op zaterdag 18 oktober 2014 speelt DVS 2 een uitwedstrijd tegen de reserves van Bennekom. Ik verwijs u graag naar de voorbeschouwing.