DVS'33 Ermelo JO19-2

A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 01

11 oktober 2014 14:30

Bastiaan, B.

Als er één team duidelijk ging afgelopen zaterdag voor de overwinning dan was dat wel DVS'33 Ermelo A2. Vanaf de eerste minuut knalde men er bovenop. Het was duidelijk dat dit sterke vriendenteam van plan was om de 3 punten mee naar Ermelo te halen.

De wil om te winnen
Met de juiste mindset kun je als team in de stromende regen een zonnig resultaat neerzetten, een echte zevenklapper! Onder de deskundige leiding van hoofdcoach Jimmy Middel en de beide teammanagers Martijn van Panhuis en Henry van der Vegte kwam dit resultaat tot stand.

Hotze Skuúl
De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Bastiaan was amper 10 minuten aan de gang of het stond al 2-0. Na tweemaal een kans voor eerst Tim Beumer en daarna Job Oving was het Christian Huisman die beide loeiharde treffers voor zijn rekening nam. Hij deed me denken aan de Harlinger Hotze Skuúl (Hotze Schuil) de keizer onder de kaatskoningen met als bijnaam 'De Lange'. Hij wordt gezien als één van de beste kaatsers van Europa en overleed in 2005 op 81 jarige leeftijd. Een matador waar een ieder ontzag voor had in de kaatsarena.   Sorry Aad ik kon het even niet laten (noot redactie).

Geen fouten maar leermomenten
De wedstrijd speelde zicht daarna af op de helft van de groen-witten uit Dronten. Op het middenveld was het Jasper van Buuren die vol overgave de strijd aan ging met een tegenstander die een kop groter was. De verdediging met Frank van Leeuwen, Dirk van Asselt en Ruben van de Stelt zorgden er voor dat de aanvallers van ASVD geen echte kans kregen. Het spel golfde van links naar rechts in de voorhoede, waarbij Timo Tönjes en Kevin Dul en Joey van der Vegte en Tim Beumer menigmaal van positie wisselden.  We waren er vast van overtuigd, het zou eerder 3-0 worden dan 2-1. Dan toch .... na even elkaar minder strak inspelen op het middenveld ontstaat er toch de eerste kans voor Asv Dronten. En deze kans werd met beide handen door de Drontenaren aangegrepen. Een leermoment voor de volgende keer. Na de aftrap is het echter al weer direct raak. Goed doorgaan van Job op de keeper zorgt ervoor dat Tim de bal met een koele trap achter de doelman laat belanden.

Vrijetrap zorgt voor kwartet aan doelpunten
Na een kop warme thee, kofiie of chocolademelk beginnen we aan de tweede helft. Assistent scheidsrechter van Asselt kan niet wachten om in het neerkletterende hemelwater zijn positie in te nemen langs de lijn. Uit een strakke corner van Tim ontstaat een mooie scoringskans voor Kevin Dul. Deze kans kan nog niet verzilverd worden, maar als even later Job opnieuw naar de grond wordt gehaald is het tijd voor een vrije trap. Jasper gaat achter de bal staan en met een loepzuivere trap laat hij 4-1 aan tekenen. Voorafgaand gaf de scheidsrechter de boomlange aanvoerder van Dronten nog een tijdstraf van 5 minuten. Langs de lijn vragen we ons af waar die regel vandaan komt, het is immers altijd 10 minuten. Na de wedstrijd legt de scheidrechter het uit. Hij had het even verkeerd gehad. We spreken onze waardering uit voor deze wedstrijdleider om dit erkennen.

Wisselspelers maken de doelpunten
De wedstrijd verloopt daarna volgens plan en onder zijn groen-witte paraplu kijkt hoofdcoach Jimmy Middel tevreden toe als de wisselspelers de overige doelpunten voor hun rekening nemen. Het is Jurre van den Hoorn die met een prachtige boogbal er voor zorgt dat de 5-1  in het boekje van de scheidsrechter komt. Nadat Wesley Engels amper 2 minuten in het veld staat maakt hij overtuigend de zesde treffer. De inmiddels ingevallen Mike van Hunenstijn redt eerst een hard ingeschoten bal van de lijn. Daarna laat hij zien ook over offensieve krachten te beschikken door met een strak en hard schot te doelman voor de zevende maal te passeren.

Martijn Klein Obbink en Kevin Jousma
In de doorlopende regenbui bleven twee personen scherp tot de laatste minuut, dat was de doorweekte keeper Kevin Jousma en verdediger Martijn Klein Obbink. Martijn kreeg vandaag niet veel speelminuten, maar ook hij is een belangrijke schakel in het vriendenteam van DVS'33 Ermelo.