za. 11-10-2014 Flevo Boys A1 - DVS'33 A1 1-2 (1-0)

Assist: Lars Dekker

A-junioren zaterdag, A1, 3e divisie A

11 oktober 2014 14:30

Oord, B.

DVS'33 A1 heeft in Emmeloord een knap resultaat neergezet door met 1-2 te winnen. De eindfase van de wedstrijd kende een sensationeel slotakkoord.

In de 7e min kwam DVS'33 op achterstand. Met hangen en wurgen bereikte DVS'33 met een 1-0 achterstand de rust, waarin het spel van beide ploegen matig was. In de 2e helft was echter alles anders. DVS'33 werd sterker en sterker. In de 69e minuut was het Steven Knijn die de bal snoeihard tegen de touwen kopte uit een cornerbal van Lars Dekker. DVS'33 drukte door, maar Flevo Boys kreeg ook nog een grote doelkans, maar keeper Jordi Keimema pakte met een zeer goede reflex deze bal.

Inmiddels kletterde ook de regen vrolijk voort en braken de slotminuten van de wedstrijd aan. DVS'33 rook de overwinning, maar de bal moest nog wel een keer in het netje van Flevo Boys belanden! Jordy van Selm moest geblesseerd het veld verlaten na een charge van een speler van Flevo Boys. Een snelle en goede omzetting werd gedaan en invaller Yasar Leebeek kwam in het veld. Overigens kregen meerdere spelers van DVS'33 nog het nodige te verwerken aan overtredingen, echter de focus van de mannen bleef op voetbal en dat is een groot compliment.

In de 93e min was het dan eindelijk zover: invaller Jelle Zeeboer brak door en gaf een prachtige voorzet op Roy Groenevelt die de 1-2 scoorde. De ontlading was enorm bij d eploeg uit Ermelo! Hierna ontstonden nog een 5-tal spannende minuten, want de scheidsrechter liet maar liefst 8 minuten aan blessuretijd doorspelen.  Bij DVS'33 moest zelfs grensrechter Herman Kruse in de slotfase ook nog vervangen worden met een spierblessure. Dat kost hem wel een paar weken herstel. Aangezien grensrechter Willem Mouw afwezig was, moest teammanager Wouter van Iersel nog opdraven als grensrechter. Tja.. zo zie je maar weer hoe belangrijk het is alle randvoorwaarden goed voor elkaar te hebben.

De staf en spelers in de dug-out leefden intens mee en ook de inmiddels zeiknat geregende hoofdtrainer coachte zijn ploeg in de slotfase extra daar waar nodig met tussendoor kort en krachtig overleg met de overige stafleden.
Echter DVS'33 stond goed georganiseerd en trok dikverdiend de overwinning binnen. De scheidsrechter floot af en de vreugde was enorm.

Deze overwinning was keihard nodig en dikverdiend. Het was een absolute teamprestatie! Het team feunde nog even gezellig door en de 3 punten gingen mee de bus in naar Ermelo.
DVS'33 A1 gefeliciteerd..dit weekend even lekker van de overwinning genieten en vanaf maandag de knop weer omzetten zoals dat zo mooi heet. Nu moeten ze doorpakken. De ploeg wordt weer steeds fitter en de blessureboeg loopt leeg. Come on boys!

Volgende week, zaterdag 18-10, is er geen competitie, dan speelt DVS'33 A1 een oefenwedstrijd in Barneveld tegen SDV Barneveld A1. De wedstrijd begint om 15.00u op sportpark Norschoten. Zaterdag 25-10 speelt DVS'33 A1 weer competitie en gaat het op bezoek bij directe concurrent KFC A1 in Koog aan de Zaan.