83'

17 januari 2015 13:00

ZA. 17-01-2015           WSV APELDOORN A1 – DVS’33 A1       4 - 5   (1 – 2)

Oefenwedstrijd

Op deze prachtige zonnige winterdag ging DVS’33 A1 op bezoek bij WSV A1 in Apeldoorn dat uitkomt in de derde divisie D, district Oost en daar de vierde plaats inneemt met 20 punten uit 12 wedstrijden. Voor trainer Edwin was het ook nog even een weerzien met het naastgelegen Omnisportcentrum, waaraan hij heeft ontworpen. Dit is een multifunctioneel sportcentrum voor top- en breedtesport specifiek gericht op atletiek, baanwielrennen en volleybal. Ook worden er vele andere evenementen gehouden. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van WSV (kunstgras) en het ontvangst in het secretariaat was prima.

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat DVS’33 de betere ploeg was. Het balletje rolde van voet naar voet en in de vierde minuut ontstond er een eerste mogelijkheid voor DVS’33. Het was Lars Dekker die een cornerbal in tweede instantie hoog voorgaf op Yasar Leebeek die net een stapje tekort kwam.

In de veertiende minuut was het wel raak. Roy Kruse ontving de bal en schoot de bal beheerst in het doel, 0-1. In de twintigste minuut was het weer raak. Het was Lars Dekker die Ryan Hokahin in stelling bracht die beheerst afrondde, 0-2. In de vijfendertigste minuut moest Jop Heinen met een lichte blessure naar de kant. Een paar minuten later kon een speler van WSV vogelvrij inkoppen 1-2. Vlak voor rust was er nog een mooie kans voor DVS’33. Roy Kruse zette een individuele actie in en schoot de bal die vervolgens onderkant lat uit doel bleef.

Na de rust kwam DVS’33 heel sterk uit de kleedkamer. Het positiespel liep vlot en de bal ging met snelle combinaties van voet naar voet. Daar waar de eerste helft soms nog moeilijke keuzes werden gemaakt, daar werd WSV nu compleet zoek gespeeld. Na schoten van Max Schimmel en Steven Knijn in de handen van de keeper, was het diezelfde Max die in de vijftigste minuut de bal beheerst afrondde nadat Lars Dekker hem in stelling had gebracht 1-3. Even later moest ook Ryan Hokahin naar de kant met een lichte blessure aan zijn heup.

DVS’33 zette door en in de negenvijftigste minuut werd het zelfs 1-4. Het was Max Schimmel die de bal met links voorgaf bij de tweede paal, vervolgens was het Yasar Leebeek die de bal teruglegde en Roy Kruse die afrondde. Het leek wel of het blessureleed als een vloek over het veld hing, want ook Merijn Ebbing moest in de vijfenzestigste minuut met een lichte blessure naar de kant. In de 68e minuut werd een verslapping van DVS’33 keihard afgestraft 2-4. Even later was het DVS’33 die daar weer keihard op reageerde en de 2-5 scoorde. Yasar Leebeek gooide de bal in op de diepgaande Roy Kruse. Roy legde terug op Max die afrondde.

Hierna zakte DVS’33 ver in niveau en kon WSV terugkomen naar 4-5. Vlak voor tijd had Thom van Santen nog een geweldige redding en voorkwam de gelijkmaker en in de allerlaatste minuut was het DVS’33 dat nog een grote kans kreeg.

Het eindsignaal klonk en er kon worden teruggekeken op een zeer leerzame en nuttige oefenwedstrijd. Het positiespel in balbezit was bij vlagen heel goed. Er werden goede kansen gecreëerd en beheerst afgerond. In verdedigend opzicht moet het wel veel beter en verdedigen doe je met het totale team. Straks in de competitie moeten we hier betere oplossingen hebben. Dan gaat het om de punten! Daarnaast waren de trainers zeer te spreken over de optredens van Thom van Santen en Max Schimmel. Het lijkt wel of de eerstgenoemde al wekenlang bij de A1 in het doel staat en straalt veel rust uit en Max die de afgelopen tijd een mooie stijgende lijn in zijn spel laat zien en ook steeds meer begint te scoren. Uiteraard speel je als team en maken ook de anderen zeker een goede ontwikkeling door, maar deze twee springen er momenteel mooi bovenuit.

Zaterdag 24 januari speelt DVS’33 A1 een oefenwedstrijd tegen Bennekom A1. De wedstrijd begint om 15.00uur.