Barneveld C1

C-junioren zaterdag, C3, 3e klasse 04

18 oktober 2014 11:00

Gert v/d Berg

Er zijn zo van die wedstrijden die je liever maar gelijk vergeet, nou dit was er zo één! Toch zou dat ook weer niet eerlijk zijn naar een aantal jongens toe die juist nu boven zichzelf uitstegen en een fantastische pot voetbalden. Zo verdienen in mijn ogen Julian en vooral Mark een ongelofelijk groot compliment.
We speelden tegen de mede hekkensluiter, ook 3 wedstrijden verloren dus het was een wedstrijd van afvallen of aanhaken. Het is dus afvallen geworden en dat was totaal onnodig.

Vooral voorbereiding was dramatisch
In de kleedkamer was het al duidelijk dat een groot aantal kinderen er zaterdag niet echt zin in hadden. Wellicht dat de schooldisco zijn tol eiste of het begin van de vakantie maar wakker waren er veel niet, en dat had zijn weerslag in de warming up waar het ook allemaal wel erg sloom aan toe ging en heel onzuiver. De groep moest meerdere keren tot de orde worden geroepen dus het vertrouwen op een goede afloop was nou niet echt hoog.
Nu was er vlak voor de aftrap nog een klein incidentje waarop er ingegrepen moest worden en misschien schudde dit de ploeg wel wakker.

Eerste helft gelijk opgaande strijd
Nou het schrik moment had wel geholpen want inzet was er wel. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd maar goed gevoetbald werd er niet. Beide parijen zochten wel de aanval maar echte kansen heb ik aan beide zijde niet gezien. Er waren wel wat momentjes maar door onzuiverheid en verkeerde keuzes was het allemaal net niet. Vooral in omschakelen was het opvallend hoe het team uiteen viel en het middenveld een afwezige indruk maakte.
Gelukkig aan de andere kant was het ook niet echt spannend, zo melde Rijk in de rust dat hij het allemaal niet echt spannend had gevonden.

Tweede helft verliezen we van hun nummer 10
In de kleedkamer geprobeerd wat puntjes op de i te zetten en hopen op een goede afloop maar niets wees erop dat we de klus wel even zouden klaren. Het begin van de tweede helft was een vervolg van de eerste helft, er was wel inzet er werden duels gewonnen maar het spel kwam niet los. Na dubbel klungelig balverlies was er in de 45ste minuut een razendsnelle uitval. Verkeerde kant verdedigen en het leed was geschied 0-1.
Ook na dit doelpunt bleef een reactie uit met een diepte punt in de 58ste minuut toen hun nummer 10 (wat een geweldige voetballer) de bal veroverde bijna in eigen strafschopgebied en aan een solo begint waarbij hij eigenlijk ongehinderd het hele veld oversteekt tot aan Rijk, deze ook passeert en de 0-2 binnen tikt. Een fantastische actie maar wij moeten ons natuurlijk ook wel afvragen hoe het kan dat niemand deze speler het echt moeilijk maakt. Het voordeel van de 0-2 was wel dat deze ster speler naar de kant werd gehaald en dat gaf ons wat meer ruimte en ineens kregen we kansen. Nou kansen? 100% kansen. Maar als je ongemotiveerd aan een wedstrijd begint mis je ze gewoon alle 4!!! Gelukkig hadden we wel een zeer gemotiveerde Mark die wel wist wat hij moest doen en in de 67ste minuut de spanning terugbracht. Met nog een paar minuten op de klok en de grote hoeveelheid kansen die wij op rij kregen was het toch weer hun sterspeler die terug het veld in moest om orde te scheppen wat hij dan ook gelijk goed deed. Sterker Barneveld had het slot accoord met een 1-3 in echt de allerlaatste seconden van deze wedstrijd.

Vanaf nu wordt het alleen maar moeilijker
Snel uithuilen en opnieuw beginnen. Maar als we de rest van de competitie met deze mentaliteit gaan voetballen hou ik me hart vast. We hebben nu de mindere van de competitie gehad en de top 5 staat nu op het programma. Er zal dus wel wat uit een ander vaatje getapt moeten worden om er geen teleurstellend gebeuren van te maken.
En dat we kunnen voetballen hebben we echt wel laten zien. Alle wedstrijden hebben we gewoon laten zien dat we de betere voetballende ploeg zijn, maar het begint wel bij “willen winnen”