18 oktober 2014 12:15

Hoving, P.J.

Man off the Match:
Peter van der Horst.

Op een heerlijke nazomerse dag trad de equipe van Martijn Kuis en Leo van Dijk aan in de wetenschap dat men bij een overwinning Bennekom in punten zou achterhalen en op doelsaldo voorbij zou kunnen gaan. Bennekom daarentegen wist dat zij bij een thuiszege een gedeelde derde plek op de ranglijst in zou kunnen nemen. Met de lichtgeblesseerde Remco van Rijn op de bank en zonder de geblesseerde Patrick Ozinga was de opstelling wederom gewijzigd in vergelijking met de gewonnen thuiswedstrijd tegen asv Dronten. De geblesseerde aanvoerder Sven Pul was nog niet inzetbaar en de razendsnelle back en super-sub Brandon Karangwa had helaas niet op tijd zijn weg naar de Sportlaan kunnen vinden.

Al in de eerste minuten na de aftrap was duidelijk dat de mannen uit Ermelo over een kwalitatief beter team beschikten dan de gastheren. Dit resulteerde helaas nog niet in doelkansen maar wel in een groot speloverwicht en langdurig balbezit. Bennekom probeerde hier strijd en inzet tegenover te stellen, maar DVS bleef goed uit de duels of kreeg hier en daar vrije trappen mee. Uit zo’n vrije trap, na een overtreding op de mee opgekomen back Floris Groenewold, krulde Roelof de Groot de bal vanaf randje zestien vervaarlijk het doelgebied in. Omdat de bal door zowel alle veldspelers als door de keeper van Bennekom werd gemist verdween de bal pardoes de goal in. Zo pakte het tweede elftal na 15 minuten een meer dan verdiende voorsprong. 0-1. Een doelpunt dat door de heer van Rijn werd omschreven als een goal waarvoor hij superlatieven tekort kwam om deze te beschrijven.

Bennekom leek zich na deze goal wat op te richten, wat resulteerde in een grote kans na een foutieve pass van Milan van der Maaten. De spits van Bennekom wist keeper Marco Remmelts te omspelen maar tot opluchting van technisch duo Jan Betten en Ronald van Beek wist Maurizio Sleurink de bal nog net voor de lijn te ruimen. Vervolgens was het weer de geel-zwarte brigade die met een drietal kansen van zich liet spreken. Eerst was het Michael Musa die een foutieve terugspeelbal van Bennekom niet in een doelpunt kon omzetten doordat hij de bal net over de goal liftte. Gevolgd door een kopie van de 0-1 waarbij de keeper van Bennekom deze maal wel reddend kon optreden. Tenslotte was er na een knappe actie van Musa op de achterlijn een schotkans voor Roelof. De heer Van Rijn had over dit moment het volgende te zeggen: “even leek een schot van Roelof te verdwijnen tussen Jupiter en Saturnus maar deze kwam als een boemerang terug op aarde voor de voeten van Peter van der Horst die deze buitenkans als een ware Lex Immers met een volley tegen de touwen werkte”. 0-2 voor DVS doordat Peter snel reageerde op mislukt schot en 2 tegenstanders binnen het strafschopgebied aftroefde.

Na deze geruststellende uitbreiding van de voorsprong volgden 2 kansen over en weer waarbij Nick Dobbenberg helaas zijn vizier niet op scherp had staan. In de 36e minuut was het dan toch weer DVS dat de klok sloeg en met de 0-3 de wedstrijd in het slot gooide. Het was de bedrijvige Musa die na een pass van Maurizio zijn tegenstander weer eens zijn hielen liet en met een afgemeten voorzet Lars van Wetering wist te bereiken. Hij kwam na een goede loopactie voor zijn man en werkte binnen. De heer van Rijn meldde het volgende over deze doeltreffende aanval: “de 0-3 ging als de gesmeerde bliksem van Maurizio via Musa naar Lars, die zijn fans aan de zijkant van het veld rede tot juichen gaf”.

Het eerste bedrijf eindigde met 2 kansen voor Ramazan Leebeek en Lars, die deze helaas niet tot een goed einde wisten te brengen door de bal niet goed te raken en te veel tijd nodig te hebben. Hierna zochten de 22 spelers en de prima leidende scheidsrechter de kleedkamers op om van een dampend heet bakje thee te genieten.

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien als de eerste. DVS bleef de bovenliggende partij en had vrijwel niks te duchten van de plaatselijke voetbalvereniging. De enige goede mogelijkheid die Bennekom kreeg in de tweede helft viel in de 54e minuut te noteren maar eindigde in een schot dat over ging nadat één van de Bennekommer voorwaartsen wat te veel ruimte had gekregen om te draaien. Voor en na dit moment waren er kansen voor Ramazan, na een mooie één-twee tussen Peter en Lars, en Roelof na een variant uit een vrije trap.

Vanaf de kant werd er druk gecoacht dat men de druk naar voren diende te houden, aangezien er gezien het spelbeeld een grotere marge bij elkaar zou kunnen worden gevoetbald. Deze kwam er ook met de 0-4 van Ramazan. Na wederom een sterke actie van Musa waarbij de achterlijn werd gehaald, was het een koud kunstje voor Ramazan om binnen te werken na terugkoppen door Lars. De verdediging van Bennekom werd door deze aanval compleet uit elkaar gereten, wat vooral te zien was doordat Ramazan vogelvrij mocht binnenwerken. Helaas heeft Remco niet van dit doelpunt kunnen genieten. Hij had hem namelijk niet gezien, wat te danken was aan een door Jan Betten zeer slecht gegooide bidon die hij helaas in het gezicht had gekregen.

Rond de 70e minuut was het allereerst Isa Kisiler die voor Ramazan Leebeek in het veld kwam, enkele minuten later gevolgd door de entree van Job Kuipers en Mohamed El Soboki voor de leeggestreden Peter en Musa. Bennekom geloofde het wel en had niet de intentie om nog veel energie in de wedstrijd te stoppen. Onder aanvoering van de verse krachten ging DVS daarentegen op zoek naar meer doelpunten. Met het doorschuiven van de aanvoerder van Bennekom was er minder ruimte voor Milan om het middenveld in te schuiven om aldaar een overtal te bewerkstelligen. Wel kwam er hierdoor meer ruimte voor de voorwaartsen en door het langer worden van het speelveld was dit ook het geval bij de backs Floris en Dennis Sietsma.

Helaas wist DVS niet optimaal gebruik te maken van de ruimtes en verzandden veel aanvallen in het eindstadium doordat er of de verkeerde keuzes werden gemaakt of de eindpass niet goed was. Alleen de ijverige Mo kreeg nog een kans, maar zijn zwakke inzet werd gekeerd. Enkele minuten voor tijd werd Roelof nog uit voorzorg vervangen door Remco. Deze omzetting had geen effect meer op de einduitslag waardoor er enkele minuten later bij een ongewijzigde stand werd afgefloten.

DVS stijgt met deze overwinning over SDV Barneveld en AZSV heen en nestelt zich op de gedeelde 6e plaats vanwege een beter doelsaldo dan SVZW, DETO en Bennekom in het linker rijtje. Na een onthutsende start qua punten met 0 uit 3 is de weg naar top ingezet met een serie van 9 uit 3 en het knappe doelsaldo van 13 voor en 2 tegen. Op zaterdag 25 oktober treft het tweede elftal AZSV uit Aalten. De aanvang van deze wedstrijd is om half 12 op het hoofdveld.