DVS’33 Ermelo na regelmatige zege op Hierden verder in beker

0 - 2

Mannen, 1, Groep 1 SR 1

18 oktober 2014 14:30

Jansen, G.W.

DVS’33 Ermelo heeft door een regelmatige overwinning op Hierden de tweede knock-outronde in het districtsbekertoernooi  bereikt. Op het fraaie sportpark “Mheenzicht” beslisten de geelzwarten de wedstrijd kort na de rust. Het publiek liet het met meer dan 500 bezoekers niet afweten en hadden een mooie wedstrijd verdiend. Dat werd het niet.
Beide trainers gaven hun tweede doelman de gelegenheid om hun kunnen te tonen en werden daar absoluut niet in teleurgesteld. Dat betekende wel, dat Maurits Schraven bij de gastheren niet mocht aantreden tegen zijn oude club. Daarentegen was Ali El Haddadi uiteraard wel van de partij, evenals Ugur Ayaz, die nog een jaar het geelzwart om de schouders droeg. Hij werd door de absentie van Terence ten Brink in het hart van de defensie geposteerd. Ook Danny Zwager, na zijn periode bij DVS bezig aan zijn tweede seizoen “achter het Dorpshuis”, begon in de basis, evenals Ali Akachar. Kamal Arzini, die zijn jeugd aan de Ermelose Sportlaan doorbracht en in de slipstream van Peter Epe naar Hierden vertrok, begon op de bank. Bij DVS ontbrak nog Okan Soykan. Daarvoor speelde Stevan de Geijter als linksback en werd Roald de Vries een linie naar voren geschoven. Doordat Jerrol Poot wel in de basis begon, zat Yasin Kurt vooralsnog op de bank. Jorran van Santen kreeg voor dit duel de voorkeur boven Edmund Mijnheer.

Overwicht DVS voor rust zonder resultaat
DVS drong de thuisclub al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jansen uit Apeldoorn terug. Als Hierden al eens in balbezit kwam, duurde dat nooit lang. Dit ondanks het vele coachen van Ali El Haddadi, die daardoor geen stempel op de wedstrijd kon drukken. Door zich massaal terug te trekken, concentreerde de thuisclub zich vooral op het verdedigen en dat kwam de wedstrijd eigenlijk niet ten goede. De Ermeloërs hadden dan wel veel balbezit, maar veel kansen leverde dat niet op. Op aangeven van Maurice de Ruiter schoot Jerrol Poot voorlangs en zag Daniël van Warven een voorzet in een hoekschop eindigen. Na ruim een kwartier zakte het tempo en nam de druk op de Hierdense verdediging af. Pas na zo’n vijfentwintig minuten kwamen de gastheren er met een uitval driegend uit. Echter niet scherp genoeg om de Ermelose verdediging te verontrusten. Juist doordat de roodwitten wat verder van het doel af kwamen te voetballen, ontstond er ruimte voor DVS. Mike Ahrens stoomde na een half uur langs de achterlijn op, maar zijn voorzet bereikte geen medespeler. Na een combinatie kon Ronald Hoek aanleggen voor een schot, maar dat had geen kracht genoeg.

Daarna brak de meest opwindende fase van de eerste helft aan. In de 35e minuut kon Ali Akachar vanaf rechts voorzetten, maar kreeg Brian Klaassen zijn voet er niet tegenaan. Zijn voorzet ging twee minuten later veel te ver om voor gevaar te zorgen. Daarnaast ging een schot van Ali Akachar over. De beste kans voor rust was echter voor DVS, toen Maurice de Ruiter tussen twee verdedigers door vrij in de 39e minuut voor het doel kwam. Zijn schot werd eigenlijk al geteld, maar ging voorlangs. In de voortzetting kwam het leer voor de voeten van Jorran van Santen. Zijn schot eindigde via op de lat. In de extra tijd liet Hierden de fraaiste aanval zien, die het voor de rust had. Een goede crosspass bereikte William Huenenstein op links en uit zijn voorzet schoot Ali El Haddadi op de vuisten van Paul Eppink. Het bleef dus 0-0 in de eerste helft.

Wedstrijd na rust snel in Ermelo’s voordeel beslist
Na de thee was het snel gedaan.  Roald de Vries was in de kleedkamer achterbleven voor Yasin Kurt. Hierden verdedigde slecht uit in de 48e minuut, waardoor Daniël van Warven vanaf rechts kon uithalen of voorzetten. Zijn inzet kwam via de vuisten van Martijn Dekker voor de voeten van Maurice de Ruiter, die zijn schoenmaat optimaal benutte om de 0-1 binnen te tikken. De thuisclub kreeg de gelegenheid om aan de gelijkmaker te denken na balverlies van Jorran van Santen. Brian Klaassen zag zijn schot echter nog ruim naast gaan. In de 51e minuut leek de wedstrijd beslist. Maurice de Ruiter bediende op rechts de goed mee opgekomen Ronald Hoek en uit zijn voorzet kon Mike Ahrens  eenvoudig intikken. Die intikker was nog te zacht, mar uit de voortzetting kon Ronald Hoek opnieuw voorzetten; op maat. Christian van de Kamp kopte de bal bij de tweede paal in, zoals het hoort. Met de kracht van een schot zorgde hij voor de 0-2. Het had ook zo 0-3 kunnen zijn, toen Maurice de Ruiter goed voorzette op de spits. De halve omhaal van Christian van de Kamp werd echter goed gekeerd door de Hierdense sluitpost. Mike Ahrens beproefde de doelman in de 55e minuut tevergeefs met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied.

De score liep dus niet op. Trainer peter Epe wisselde bij Hierden drie oud-DVS’ers. Danny Zwager, Ali Akachar en Ali El Haddadi verlieten het veld. Voor de laatste kwam zijn oomzeggertje Kamal Arzini binnen de lijnen. De andere twee invallers waren Michael Roelofsen en Milan Elich. Het leken niet de wissels, waarmee getracht werd de bakens nog te verzetten. Na de 0-2 speelden de roodwitten vooral op eigen helft, alsof zij grotere schade wilden voorkomen. Bij DVS verliet Daniël van Warven het veld na een klein uur voetballen voor Yordi Grovenstein. Hij viel zeer gretig in. Na een schot van Mike Ahrens en een kopbal van Christian van de Kamp zorgde een aantal slordigheidjes aan Ermelose kant voor wat mogelijkheden voor de thuisclub.

De ingevallen Edmund Mijnheer (voor Richard Terpstra in de 66e minuut) begon niet gelukkig met balverlies, waardoor Michael Roelofsen een kans kreeg. Hij had oog voor een medespelers, maar zijn assist eindigde in de handen van de alerte Paul Eppink. Enkele minuten daarna dwong Jeroen Spoelstra de goalie tot een redding na een schot uit de draai. Een corner resteerde. De afgeslagen corner gaf Ewout Mulder de kans om van afstand in te schieten en ook die inzet werd tot hoekschop verwerkt. Een vrije trap van William Huenenstein ging door de muur en werd wat gelukkig via het bovenbeen van keeper Paul Eppink gestopt. Hierden slaagde er dus niet in om weer in de wedstrijd te komen, waarna DVS in de 77e minuut de fraaiste aanval in de tweede helft produceerde. Maurice de Ruiter, die na de komst van Yordi Grovenstein achter de aanvalslinie kwam te spelen, legde de bal op links op de stropdas van de rappe invaller. Zijn voorzet bereikte Christian van de Kamp, die zijn inzet in de verre hoek op de paal zag belanden en vervolgens in de handen van de doelman. Tien minuten voor tijd draaide Mike Ahrens op aangeven van Maurice de Ruiter goed naar binnen en zijn schot vanaf rechts leek doel te treffen, maar werd door een verdediger voor de doellijn gekeerd. Wat restte was een corner. De laatste doelpoging was in de 85e minuut voor William Huenenstein, maar hij miste. Daarmee kwam er 0-2 op het wedstrijdformulier te staan. Een regelmatige overwinning voor DVS zonder veel franje.

“Zakelijke overwinning”
Dat zag ook trainer Jan Veldhuizen: “Om naar de tweede ronde te komen moet je winnen en dat hebben we gedaan.  Een zakelijke overwinning. Ik vond het geen goede wedstrijd, maar over twee weken spreekt niemand er meer over. Het is in de beker van belang, dat je doorkomt, en dan is de manier waarop van minder belang. Dat Hierden zich terugtrekt en dat het zodoende lang 0-0 blijft, dat snap ik wel. Toen die eerste er na de rust eenmaal in zat, was het eigenlijk al gebeurd.  We begonnen de eerste twintig minuten wel goed en toen was het tempo ook goed. Daarna zakte het wat in en werd het wat slapjes. Je weet, dat we altijd wel kansen krijgen en ook, dat het klaar is, als je eenmaal die eerste maakt. Dat was nu ook het geval en misschien hadden we het on wat makkelijker kunnen maken. We hebben relatief weinig weg gegeven. Door een handsbal kan er nog een van hun doorheen lopen en krijgen ze nog een kans. Die pakte Paul goed.  Het was niet top, maar we zijn een ronde verder.”

Foto's: Theo Aalten
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Paul Eppink, Stevan de Geijter, Jorran van Santen, Richard Terpstra (66‘ Edmund Mijnheer), Ronald Hoek, Roald de Vries (46’ Yasin Kurt), Daniël van Warven (59’ Yordi Grovenstein), Jerrol Poot, Maurice de Ruiter, Christian van de Kamp, Mike Ahrens.
Opstelling Hierden: Martijn Dekker, Gert Boonen, Ugur Ayaz, Endy Epe, Danny Zwager (62’ Milan Elich), Jeroen Spoelstra, William Huenenstein, Ewout Mulder, Ali Akachar (62’ Michael Roelofsen), Ali El Haddadi (62’ Kamal Arzini), Brian Klaassen.

Scheidsrechter G.W. Jansen uit Apeldoorn
Scoreverloop: 48’ Maurice de Ruiter 0-1, 51’ Christian van de Kamp 0-2.

Resultaten 18 oktober:
Een week na het uitstekende optreden van Flevo Boys in Ermelo ging het mis in Stavoren. Tegen QVC moesten er na 3-3 strafschoppen genomen worden en die namen de Friezen beter. De reserves van de polderbewoners bekeren wel verder na de 3-1 winst op VVI. Van de competitiegenoten van DVS  sneuvelde csv Apeldoorn al op dinsdagavond. Alle anderen, voor zover nog aanwezig in de beker,  gingen door. Harkemase Boys en AZSV hebben hun bekerwedstrijd nog tegoed op 21 oktober, omdat zij competitieverplichtingen hadden tegenover elkaar in Harkema. De Harekieten konden een 0-1 achterstand nog wel repareren, maar verder dan 1-1 kwam het niet. Daarmee lieten de Boys de mogelijkheid voorbij gaan om naast DVS te komen en zodoende in het spoor van de drie koplopers te blijven. AZSV bleef wel tiende, maar nam wel een puntje afstand van csv Apeldoorn en naderde Drachtster Boys tot op een punt.