DVS D1 ligt momenteel goed op koers en zaterdag naar Nijkerk!

Lelystad '67 D1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse M

25 oktober 2014 10:55

Liibaan, D.J.

Zaterdag 25 oktober 2014. In huis is het al vroeg onrustig. Zaterdag voetbaldag! Om 08:00 uur wordt er al zenuwachtig geroepen dat ik moet opschieten om half tien moeten we immers verzamelen….Na m’n douche is het eitje gebakken en de koffie gezet….Om 09:00 uur houdt de rechtsbuiten van DVS D1 het niet meer. “Nou, ik ga alvast hoor, het duurt altijd zo lang bij jou!! Heerlijk zulke dagen! En het is nog een mooie zonnige herfstdag ook, kortom perfect voetbalweer.

Na de gebruikelijke warming-up en het invullen van de nodige formulieren vooraf lijkt de wedstrijd dan eindelijk te kunnen beginnen. Scheidsrechter Libaan controleert de spelerspassen voor aanvang van de wedstrijd. Oei…, die heb ik alweer in de kast gedaan. Een sprint in de richting van de kantine volgt. Dit geeft ons mooi de gelegenheid om de competitie tot nu toe in vogelvlucht te omschrijven:

Eerste wedstrijd uit tegen Zeewolde, altijd lastig daar in de polder. Dankzij doelpunten van Matijn, Jimmy en Roelf en het harde werken van allen wordt een moeizame maar terechte 2-3 uit het vuur gesleept. De eerste punten zitten in de tas.

Daarna volgt een lastige periode…. Verlies (1-4) thuis tegen WSV uit bij Hardenberg (5-1) en thuis tegen Hatto Heim D1 (0-2) doet weinig goeds aan het zelfvertrouwen van onze helden!!
Op de trainingen loopt het zo lekker en vlot…

Herstel kan dan ook niet uitblijven en volgt op 4 oktober thuis tegen FC Zutphen (2-0) en uit tegen SVI uit Zwolle op een onmogelijk harde kunstgrasmat..Een plek in de middenmoot van de hoofdklasse als gevolg maar we kunnen en willen graag meer…..

Lelystad heeft ook een matige start gehad met 4 verliespartijen en 2 keer winst. Vooral de laatste wedstrijd, 5-0 tegen Hatto Heim is een mooie opsteker voor de talenten uit Lelystad.
Eindelijk zijn dan nu de kaarten van DVS gecontroleerd en kan de wedstrijd starten.

Verdedigend staan de vertrouwde mannen weer op hun positie. Rick, Xander, Ruben en Ferry. De laatste weken maken ze een degelijke indruk dus weinig reden voor grote mutaties.Bij afwezigheid van Jimmy wordt het middenveld gevormd door Ryan, Mark en Matijn.Voorin Roelf, Mattijs en op links Zephyr.

Vanaf de eerste minuut laten onze strijders zien wat ze willen. In een vroeg stadium druk zetten en zo snel mogelijk de bal veroveren of een lange trap afdwingen.Dit vraagt veel, juist van de jongens in de tweede lijn.

DVS heeft een licht overwicht de eerste helft zonder echte kansen te creëren, maar gaandeweg de wedstrijd krijgt SVL het steeds lastiger.Een schot van Roelf gaat naast, een tweede bekeken poging is net te hoog maar er komen mogelijkheden.

Een prachtige trap op maat van Matijn geeft Mattijs de ruimte voor een voorzet. Deze wordt niet vlekkeloos weggewerkt en doet de bal bij Ryan belanden. Deze probeert zijn directe tegenstander uit te spelen en wordt hierbij gevloerd. Vrije trap op 20 meter van het vijandelijke doel.Zulke kansen zijn wel aan Mattijn besteed…. Geplaatst vliegt de bal in de rechter bovenhoek!! 1-0

Nu even doordrukken naar de rust, dat maakt het een stukje gemakkelijker thee drinken….
Lelystad herpakt zich echter snel en profiteert van een misverstand tussen Ferry en Ruben.
Jarno is kansloos op de goed ingeschoten bal 1-1.

Dat is jammer, eigenlijk de eerste keer dat de bal in de buurt van Jarno komt….Maar met de mentaliteit en wil om te winnen is vandaag niets mis!! Opnieuw wordt er ten aanval getrokken en goed druk gezet op de tegenstander. Opnieuw wordt er aan de noodrem getrokken, opnieuw een vrije trap net buiten de 16.Nu laag in de linkerhoek. Even twijfelt, de uitstekend leidende, Libaan maar op advies van de grensrechter wijst hij naar de middenstip. Doelpunt!!!

Dat drinkt lekker limonade in de rust. Een kleine omzetting, Zephyr op linkshalf, Ryan centraal en Mark linksbuiten.

De tweede helft geeft aanvankelijk eenzelfde beeld als de eerste helft. Maar na 10 minuten is de pijp bij SVL zo goed als leeg. Handen en voeten zijn nodig om DVS onder controle te houden en ook dat helpt even later niet meer.

Jeffrey komt er in voor Mark. De eerste combinatie over links levert gevaar op maar nog geen doelpunt.Die volgen daarna snel via Mattijs, mooie kopbal en een in tikker en Roelf, bekeken schot vanaf de rand 16 over de doelman. 5-1!!

Achterin staat het als een huis. Jarno moet nog twee keer ingrijpen op een inzet maar dan fluit de heer Libaan af. Een degelijke overwinning met drie punten en een opkikker voor het doelsaldo als beloning.

Volgende week en wel op zaterdag 1 november wacht Sparta Nijkerk D1 ons op. Opnieuw een zware partij tegen de nummer drie in de competitie, 1 punt boven ons.

Met dank aan de moeder van Roelf Oosterhoff voor dit prachtige verslag! Ik verwijs u graag naar de voorbeschouwingen m.b.t. duel Sparta Nijkerk D1-DVS’33 Ermelo D1.