Spakenburg B1

3 - 2

DVS'33 Ermelo JO17-1

17 januari 2015 10:30

Afgelopen zaterdag was DVS’33 Ermelo B1 te gast bij Spakenburg A1 in Bunschoten/Spakenburg DVS B1 begon met 7 spelers die 1e jaar zijn, goalie Thom van Santen was met DVS A1 mee en Mathijs van Dusschoten was afwezig. De eerste 10 minuten begonnen we goed en waren we beter en kregen we in de 12e speelminuut een grote kans via Ronald Lok. Hij werd vrij gespeeld door Brecht Buiter, speelde vervolgens de Spakenburgse keeper uit en vergeet dan te scoren ook omdat zijn maatje Huub ter Horst in de weg loopt. In de 13e minuut volgt een diepe bal op Ruben v.d Berg van Danny Lubbersen, de keeper komt er net op tijd uit en pakt net op tijd de bal.

DVS niet bij de les…
Daarna een fase vanaf de 15e minuut tot en met 23e minuut waar we heel matig en kinderlijk spelen, we geven drie makkelijke goals weg en we komen ook fysiek tekort. Kortom, een matig 1e helft waarin we niet scherp zijn, de duels niet aangaan en verkeerde keuzes maken en nogmaals we kwamen ook fysiek wat tekort. In de rust werden een aantal zaken besproken en aangegeven dat we de ruimtes in de hoeken moesten zoeken, de balsnelheid moest omhoog en er moesten vooral duels gewonnen worden.

DVS nu feller
De 2e helft was van een beter niveau en DVS B1 ging veel feller de duels in, het balletje ging sneller rond en we waren toen veel meer  in beweging en daar had Spakenburg het moeilijk mee. In de 45e minuut krijgt DVS B1 een corner die wordt genomen door Brecht Buiter, die corner bereikt Furkan Acikgöz en die legt vervolgens  de bal af op Hamit die dan loepzuiver in de verre hoek weet te schieten, 3-1!

Afgekeurde treffer
In de 60e minuut een diepe bal van Jelle v.d. Berg op Erik Liibaan die doorkopt en daarmee Furkan  Acikgöz bereikt die dan achter z’n tegenstander vertrekt en de 3-2 scoort maar tot onze verbazing werd er gevlagd en de goal vervolgens afgekeurd. In de 64e minuut een vrije trap van Hamit Dogru die in eerste instantie gered wordt door de keeper en dan toch de bal los laat maar Ruben v.d. Berg kan er helaas net niet bij. In de 71e minuut een snelle ingooi van Jelle op Ronald, die daarna zomaar kan doorlopen maar mist 1 op 1. Een minuutje later een afstandsschot van Hamit Dogru die de keeper los moet laten en het is dan Furkan Acikgöz die de bal dan beheerst binnen kan schieten, 3-2!