za. 18-10-2014 SDV Barneveld A1 - DVS'33 A1

...
26'

18 oktober 2014 15:00

DVS'33 A1 ging op deze prachtige herfstdag op bezoek bij SDV Barneveld A1.

Bij DVS'33 wordt aan de oefenwedstrijden ook altijd heel veel waarde gehecht. Spelers die de afgelopen weken minder speelminuten hebben gemaakt, om wat voor reden dan ook (bijv. blessures, ziekte, minder in vorm) kregen vandaag weer volop kansen, maar ook van spelers wordt verwacht dat je altijd wilt presteren en dus ook in oefenwedstrijden. Kortom...afgelopen weken veel gespeeld of minder gespeeld... de lat ligt hoog.

DVS'33 A1 kon vandaag niet beschikken over Tom de Groot (vakantie), Jordy van Selm (geblesseerd) en Steven Knijn (prive-omstandigheden). Verder was de selectie compleet.

Over de eerste helft van de wedstrijd kunnen we lang en kort over praten. Er was bij DVS'33 totaal geen strijd, beleving en concentratie. Slordige passes en slap dekken zorgde ervoor dat SDV Barneveld met een 3-0 kon gaan rusten. Kenmerkend detail daarin was ook nog eens dat SDV Barneveld eigenlijk ook totaal niks in te brengen had, maarja ze maakten de doelpunten wel en dat is voor onze ploeg een goede leerschool.

De 2e helft was totaal anders. DVS'33 speelde veel geconcentreerder en vol beleving. Naarmate de wedstrijd vorderde werden we sterker en sterker. De laatste 25 minuten ging DVS'33 echt aandringen. Het baltempo ging omhoog en in rap tempo werden prachtige aanvallen afgemaakt en werd het in sneltreinvaart 3-1 en 3-2. DVS'33 drong in de slotfase nog verder aan, maar helaas werd de 3-3 niet meer gescoord. Ook verdedigend stond DVS'33 de tweede helft als een huis. SDV Barneveld had de 2e helft geen kans en zelfs geen mogelijkheid tot scoren gecreëerd of gekregen.

Het eindsignaal klonk en na afloop werd al snel duidelijk dat het een zeer nuttige dag is geweest. Het spelbeeld van de 2e helft is ons doel en de visie van de club, hoe we speler opleiden. Maar als je als speler wat wilt bereiken, moet je vooral ten koste van alles willen presteren en dat begint met keihard werken. Daarnaast zullen wij als staf ook nog meer tijd en energie bepaalde dingen moeten steken. Bepaalde dingen nogmaals uitleggen of op nog iets andere manier uitleggen, herhalen, herhalen, herhalen. Kortom..het spelbeeld van de 2e helft langer vast kunnen houden.

Voor Edwin, Jeffrey en Marc was het vandaag weer even een weerzien op het oude nest en als laatste mogen we zeker niet vergeten..de scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd.

Volgende week, zaterdag 25 oktober speelt DVS'33 de competitiewedstrijd uit tegen KFC uit Koog aan de Zaan. De wedstrijd begint om 14.30uur.