DVS’33 Ermelo 2 vertrekt zonder punten uit Vriezenveen na deksel op de neus door DETO 2

1 november 2014 15:00

Legtenberg, G.J.J.

Man off the Match:
Michael Musa.

Op de warmste 1 november sinds mensenheugenis trad het tweede elftal van de trots van Ermelo, DVS’33 Ermelo, aan tegen het na jaren in de reserve Hoofdklasse teruggekeerde tweede elftal van DETO uit Vriezenveen. Na een comfortabele busrit van 1,5 uur kwam het elftal, dat de afgelopen vier competitiewedstrijden in een overwinning had omgezet, aan op het knusse sportpark Het Midden. Een plek waar er om één uur ’s middags al flink uit de flesjes Grolsch bier wordt gedronken en waar het kantinepersoneel nog alles op zijn elfendertigst uitvoert.

De midweeks aan zijn knie geopereerde aanvoerder Sven Pul had zijn festivalbrilletje uit de kledingkast opgeduikeld om niks van het strijdgewoel te hoeven missen door een laagstaande zon. Deze laagstaande zon zorgde er ook voor dat beide elftallen voor de aftrap beiden op dezelfde helft hun posities innamen. De door Milan van der Maaten gewonnen toss zorgde er voor dat de Ermeloërs de eerste helft niet tegen het felle licht in hoefden te spelen, maar deze verwarmend in de rug hadden.

Al snel bleek dat de gastheren in hun vlaggenist een ware puntenpakker op hadden gesteld. Deze beste man stond alleen al het eerste kwartier een dozijn maal met zijn vlag te wapperen zonder dat er sprake was van buitenspel voor de geel-zwarte brigade. Gelukkig attendeerde trainer Martijn Kuis de leidsman hierop zodat deze bij tijd en wijlen zijn assistent kon overrulen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht DVS veelvuldig de voorwaartsen en golfde het aanvalsgolf na aanvalsgolf richting het doel van DETO. Grote kansen bleven in eerste instantie uit vanwege een onzuivere eindpass of het veelvuldig afvlaggen van veelbelovende aanvallen door de grensrechter. In minuut 14 is het, na een pass van Dennis Sietsma, buitenspeler Michael Musa die, niet voor de eerste keer deze middag, meerdere verdedigers van DETO aftroeft en de bal vanaf de linkerkant strak voorzet. Voor de goal is het Ramazan Leebeek die voor zijn tegenstander komt middels een puike loopactie en met binnenkantje links de bal langs de kansloze sluitpost in de verre hoek stuurt. 0-1 DVS.

Na de voorsprong blijft het spelbeeld in stand en zijn de gastheren bezig met niets anders dan tegenhouden. Zo valt er enkele minuten na de openingstreffer een kans te noteren voor Peter van der Horst na wederom goed voorbereidend werk van Musa. Musa kiest ervoor om na een stevige tackle binnen de beruchte lijnen niet te gaan liggen en zijn actie te vervolgen met een pass naar Peter. Helaas heeft hij teveel tijd nodig zodat zijn poging van een meter of 10 nog kan worden geblokt. Vervolgens is het de beurt aan Ramazan om met enkele grote kansen onzorgvuldig om te gaan. Alleen de grote kansen zullen worden besproken, omdat het scala aan kleine mogelijkheden er voor zou zorgen dat dit verslag ellenlang zou worden.

Allereerst is er in de 28e minuut een prachtige individuele actie van Musa. Door gebruik van zijn sterke lichaam, lichaamsschijnbewegingen en enkele Coervers dolt hij zes (!) tegenstanders, wat bij de coach van DETO leidt tot de uitroep: “Potverdikkemie!”. Samenspel met Mohamed Elsobky leidt tot een kans op 3 meter van de goal voor Ramazan. Hij krijgt de voet alleen niet goed tegen de bal en waardoor deze enkele centimeters naast de paal belandt. Daaropvolgend is er in de 36e minuut een bal van Musa strak voor de goal, die bij de 2e paal door Ramazan helaas in het zijnet wordt gewerkt.

Net voor rust valt er dan een van de eerste echte uitbraken van de gastheren te bespeuren. In de 44e minuut leidt het halfslachtig ingrijpen van enkele DVS’ers na een ingooi van DETO tot een overtreding van Maurizio Sleurink binnen de eigen 16. De toegekende penalty wordt goed achter de kansloze keeper Paul Eppink geschoten door de nr.9. Zo krijgt DVS net voor rust een flinke mentale tik te verwerken waar er volgens het wedstrijdbeeld geen wolkje aan de lucht zou moeten zijn.

Ondanks de domper net voor rust begon DVS positief aan de tweede helft. De bal ging wederom van voet tot voet over kunstgras of door de lucht. Zo was het net na rust wederom Ramazan die voor de goal opdook en wederom op aangeven van Musa niet doeltreffend kan afronden. Nu komt hij een teenlengte tekort om zijn doelpuntenproductie te kunnen opschroeven. Op dit punt in de wedstrijd begint Nick Dobbenberg zich meer met de aanval te bemoeien. De onvermoeibare rechtermiddenvelder zet eerst goed door na balverlies. Waarna hij na verovering van het speeltuig Ramazan vrij voor de keeper zet. Zijn inzet, die door de toeschouwers al als doelpunt werd geteld, gaat via de handschoen van de goalkeeper over. DETO ontsnapt 2 minuten later wederom wanneer Nick Dobbenberg de staander weet te raken na weer een actie van Musa.

DVS wisselt aanvallend door moegestreden en hinder van zijn schoeisel ondervindende Peter te wisselen voor flegmatieke aanvaller Isa Kisiler. Opnieuw duikt een DVS’er gevaarlijke op in de vijandige 16. Ditmaal is het verrasenderwijs Maurizio die enkele tegenstanders passeert. In een één-op-één situatie kiest hij er helaas voor om af te leggen in plaats van te schieten. Hierdoor ziet een verdediger nog kans om de pass te onderscheppen. Ook Isa laat zich snel gelden middels een schot wat net naastgaat, waar in dit geval een pass  op een medespeler de betere optie was. Zo maakt DVS evenals in de eerste helft fouten in de eindfase van de aanvallen. DETO had allang dood en begraven moeten zijn en de punten hadden al in de bus moeten zitten met enkele koude biertjes.

En zo treedt wederom een oud voetbalgezegde in werking. Daar waar jij ze niet maakt, maakt de tegenstander ze aan de andere kant van het veld wel. En zo geschiedde ook zaterdag. De 2-1 voor DETO komt tot stand doordat DVS verzuimt een corner weg te werken waarna de bal na opnieuw inbrengen pardoes voor de voeten valt van een speler met een rood shirtje. De vogelvrij staande nr. 11 weet zijn naam op het scoreformulier te zetten. Dit alles gebeurt in de 70e minuut, waardoor DVS opeens haast moet maken om nog een resultaat uit het vuur te slepen.

Het opportunisme sluipt ondanks het inbrengen van de bedrijvige Job Kuipers voor de moegestreden Remco van Rijn in het spel. Men vindt elkander moeilijker, vooral doordat spelers uit positie gaan lopen waardoor DETO de tweede bal vaak makkelijk kan veroveren. Ondanks dit krijgt DVS kansen. Zo zien de aanwezigen dat Milan en Maurizio elkaar in de weg zitten om de bal binnen te kunnen koppen. Hierdoor gaat de bal wederom niet langs de goede kant van de paal. Even later is het Floris Groenewold die na een scrimmage de bal hard op goal schiet. Zijn schot wordt uit de doelmond weggeslagen door een speler van DETO. Zuivere penalty maar de leidsman doet alsof zijn neus bloedt, tot ongeloof van ook zijn geblesseerde broer Marnix Groenewold op de bank. Dan is er 10 minuten voor tijd een schietkans voor Nick binnen de 5 meter welke wild wordt overgeschoten.

In de 87e minuut lijkt Maurizio dan toch verlossing te brengen door de gelijkmaker binnen te werken na een scrimmage voor de goal van de roodhemden welke volgt op een hoekschop. De opluchting is groot en de bal wordt snel uit het net gehaald, hopend op de kans op een late maar verdiende winnende treffer. DETO bedient zich na de aftrap gelijk weer van de lange bal om zo even onder de druk van DVS uit te blijven. De bal naar voren valt tussen twee twijfelende verdedigers, waarna de nr. 12 na enkele mislukte pogingen om alsnog in te grijpen opeens vrij voor Paul te staan. Ook deze derde grote kans is aan DETO besteedt waardoor zij wederom de voorsprong grijpen. Ongelofelijk maar waar, voor de derde maal krijgt DVS dit duel het deksel op de neus. Dat Nick ver in blessuretijd nog de kans krijgt om alsnog een punt te pakken was dan ook niet meer dan terecht. Maar ook nu is de afronding onvoldoende, zijn inzet gaat naast.

Zo verliest DVS de uitwedstrijd bij DETO en komt de winstreeks ten einde. Ondanks legio kansen weet DETO er 1 meer te maken en dat is wat telt. Zo komt in de tweede ronde eveneens een einde aan het LOT-CUP avontuur van het tweede in het seizoen 2014-2015.

Aanstaande zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Sparta Nijkerk 2. Aanvang is 11:30 op het hoofdveld.