DVS’33 Ermelo A1-Huizen A1 1-2 (Rust 0-0)

1 november 2014 14:30

Driessen, G.J.M.

DVS’33 Ermelo A1-Huizen A1           1-2    (Rust 0-0)

Huizen A1 kwam uiteindelijk pas in de slotfase tot een gelukkige winstpartij.

Echt kolkend kon je de sfeer niet noemen tijdens het competitieduel DVS’33 Ermelo A1-Huizen A1 maar een aardig spannende wedstrijd kregen we wel te zien. Daar waar Huizen A1 in de eerste helft de bovenliggende partij was bleek DVS A1 dat grote gedeeltes van de tweede helft te zijn. Daar waar Huizen A1 verzuimde te scoren deed de Ermelose formatie van het trainerstrio Edwin Schotsman, Jeffrey Kleijn en Arjan van Engelenhoven dat wel en dat zo rond de klok van 16:17 uur middels een treffer van Roy Groenevelt na een fraaie assist van Steven Knijn. Het werd toen vooral zaak deze voorsprong te consolideren maar de thuisploeg werd uiteindelijk geconfronteerd met louter domme pech want op vrij gelukkige wijze kwam Huizen A1 dan toch nog aan een driepunter. Een verslag…

De perfecte ingooi…

Het duel tussen DVS A1-Huizen A1 begon afgelopen zaterdag om 15:00 uur en het was de DVS A1 speler Lars Dekker die vrijwel direct na de aftrap de handen op elkaar kreeg. Lars schoot vanaf de linkerzijlijn van pakweg 30/35 meter afstand op het verlaten doel van Huizen A1, zijn inzet ging maar net naast en Huizen kwam in die beginfase  met de schrik vrij. In de tegenstoot moest Vinh-Dat Ly de bal een keer ruimen en bij een volgend moment van een aanvallend Huizen moest er een corner aan te pas komen om de boel te klaren. Even later volgde er een snoeiharde pegel van Huizen op het doel van DVS maar de bal werd een prooi voor DVS goalie Tom de Groot. Daarna viel er nog een schot over doel voor Huizen te noteren en wat momenten later was Vinh-Dat Ly wederom goed bij de les. Huizen A1 bleek over een sterk wapen te beschikken namelijk over een perfecte ingooi over pakweg 25 meter afstand. Dit wapen vroeg best de nodige aandacht.

Lat en paal zijn DVS gunstig gezind

Gelukkig wist DVS A1 langzamerhand wat aan de druk van Huizen A1 te ontsnappen en met name Lars Dekker kende toen een goede fase. Om 15:22 uur werd Roy Groenevelt onderuit gehaald maar scheidsrechter Driessen kende geen vrije trap toe. Een minuut later moest de DVS goalie Tom de Groot volop aan de bak en wist hij een treffer te voorkomen. Even later zond Roy Marc Vermeulen weg maar de doelman van Huizen A1 wist de boel tijdig te klaren. Weer wat later een corner voor DVS en het was Roy Kruze die de bal goed voor het doel van Huizen A1 lepelde en vanuit mijn ooghoek kreeg Steven Knijn er net geen voet tegenaan. Uit een gevaarlijke corner van Huizen verdween de bal om 15:38 uur via de lat achter het Ermelose doel. Hierna opnieuw een goede ingreep van DVS doelman Tom de Groot, hij verwerkte een inzet van Huizen A1 tot corener die overigens niets opleverde. Vlak voor rust merkte scheidsrechter Driessen een handsbal van Huizen A1 niet op en op slag van rust moest de DVS keeper Tom de Groot nog eens in actie komen en daarbij kreeg Tom de hulp van de paal. Rust 0-0.

Roy Groenevelt scoort voor DVS

Direct na de rust ontbrak het Steven Knijn van DVS A1 aan wat mazzel want met wat meer geluk had hij één van zijn DVS maatjes voor het doel van Huizen kunnen zetten.

Om 16:17 uur was het wel raak nu kon Steven Knijn zijn maatje Roy Groenevelt wel op maat bedienen en dat betekende een 1-0 voorsprong voor DVS A1! Een stukje samenwerking tussen Roy Groenevelt en Marc Vermeulen leverde een hard schot op van laatstgenoemde speler maar de Huizen A1 doelman was op zijn plek. Even later penetreerde Roy Kruze tot diep in het zestienmetergebied van Huizen A1 maar ook dat gevaar kon Huizen A1 tijdig beteugelen.

DVS ongelukkig op achterstand

Om 16:28 uur vond Lars Dekker zijn mede speler Steven Knijn maar opnieuw deed de doelman van Huizen A1 goed mee en was hij de zaak meester. Dan om 16:30 uur die ene lange bal van Huizen dat DVS A1 verlamde en uit het niets stond de gelijkmaker op het scorebord, 1-1! Een drietal minuten later een uitbraak van DVS A1, drie geel/zwarten tegen twee verdedigers van Huizen A1. Dat moment leverde de thuisploeg helaas niets op. Om 16:37 uur een vrije trap voor Huizen A1 en pakweg zo’n 18 spelers in het zestienmetergebied van DVS. De vrije trap wordt genomen en de bal raast langs alles en iedereen heen en verdwijnt op hoogst gelukkige wijze in de Ermelose doelmond, 1-2! Hoeveel geluk en hoeveel pech kun je tegelijkertijd hebben…

Spannende slotfase

De spannende slotfase duurde tot 16:55 uur. De goed spelende Stefan Offenberg raakte helaas geblesseerd en wederom was het doelman Tom de Groot die tot twee keer toe goed optrad. In een heel dreigende situatie van DVS zijde kreeg Roy Groenevelt de bal net niet goed mee en kwam Huizen A1 met de schrik vrij en in de slotseconden van deze wedstrijd zagen we een mee naar voren opstomende Yvar v.d. Kraats en Yvar kwam tenslotte tot een heel lekker schot, een inzet die uiteindelijk een prooi werd voor de goalie van Huizen A1. Menigeen had Yvar graag een gelijkmaker gegund.

Bepaald geen mazzel…

DVS A1 had m.i. op basis van de tweede helft toch zeker een competitiepunt mogen verdienen. De Ermelose ploeg stond afgelopen zaterdag toch zeker haar mannetje oftewel Huizen A1, vooraf toch één der koplopers kreeg absoluut niets cadeau! We zagen een fel knokkende Ryan Hok-A-Hin, een gedreven Guido v.d. Belt, een verbeten Stefan Offenberg, een alerte Yvar v.d Kraats en een vorm zijnde Vinh- Dat Ly en dan zulke treffers tegen krijgen. Het zit de jongens van DVS A1 toch ook voor geen meter mee! Voor zaterdag 8 november staat er een uitduel op het programma. DVS A1 is dan te gast bij Hercules A1 in Utrecht. Ik verwijs u graag naar de voorbeschouwingen.