HHC Hardenberg VR1 – DVS’33 Ermelo VR1 (2-3)

28 november 2022 10:00

Op zaterdag 26 november staat de uitwedstrijd tegen HHC op het programma. Een reeds bekende tegenstander. Sterker nog; een waar vorig seizoen niet van gewonnen werd. Dit seizoen boekt Hardenberg wisselende resultaten wat voor aanvang van de wedstrijd een vijfde plek op de ranglijst betekent.

De basiself van vandaag bestaat uit: Dana op het doel. In de verdediging spelen Claudia, Erika, Daniek en Melissa. Op het middenveld spelen Jill, Shanna © en Latisha. Voorin beginnen Ilse, Hilde en Sifra. Om 15.15 uur trapt de pupil van de week af en scoort het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hierna fluit de scheidsrechter nogmaals en kan de wedstrijd echt beginnen. Vanaf minuut 1 is duidelijk wat Hardenberg wil: volle druk vooruit en niet bang zijn om door te stappen. Verdedigend is DVS zoekende door de speelwijze van HHC. De meeste duels spelen zich echter rond de middenlijn af waardoor Hardenberg nog niet gevaarlijk wordt. Door het hoge drukzetten van Hardenberg laten ze wel enorme ruimtes vallen achterin. Hier maakt DVS een aantal keer goed gebruik van, maar voorin mist de scherpte om deze kansen om te zetten tot doelpunten. In de 16e minuut is het de keepster van Hardenberg die de fout in gaat. Zij besluit een terugspeelbal in haar handen te pakken wat DVS een indirecte vrije trap oplevert. Sifra geeft de bal een klein tikje en Latisha schiet feilloos binnen. Dit brengt DVS op een 0-1 voorsprong. Doordat Hardenberg DVS al hoog probeert vast te zetten komen de geelzwarten niet echt aan opbouwen toe. Aan de andere kant leveren de lange ballen van achteruit toch regelmatig gevaar op voor het doel van Hardenberg. Het laatste kwartier voor rust krijgt DVS meer vat op het aanvalsspel van HHC en houdt het de pot aardig dicht.

Na rust blijft HHC met dezelfde tactiek spelen. DVS komt niet scherp genoeg de kleedkamer uit want in de 46e minuut weet Hardenberg de 1-1 te maken. De rechtsbuiten van Hardenberg gaat op snelheid langs onze verdediging heen en kan voorzetten. Dana kan de bal niet keren en ook Melissa krijgt de bal niet weg. Een speelster van Hardenberg weet wel raad met de bal en schiet binnen. Zo staan de ploegen weer op gelijke hoogte. In de 61e minuut verlaat Daniek het veld voor Nanook. Nanook neemt de rechtsbackpositie in en Melissa schuift naar het centrum. In de 78e minuut steekt Latisha Sifra goed weg. Zij maakt gebruik van de ruimte achter de verdediging, sprint naar het doel en schiet beheerst binnen. DVS komt hierdoor op een 1-2 voorsprong. In de 86e minuut weten de geelzwarten de marge te vergroten. Na goed uitverdedigen van Melissa pikt Ilse de in de diepte gespeelde bal op, snijdt naar binnen en schiet de bal hard in het doel. Hierna verlaat Sifra het veld voor Anna. DVS probeert de wedstrijd uit te spelen, maar toch is het HHC dat niet van opgeven weet en de aansluitingstreffer scoort. Vanuit een ingooi kan de goed spelende nummer 10 van Hardenberg de spits aanspelen die veel ruimte krijgt en goed uithaalt. Zo komt de stand op 2-3 en tikken de laatste minuten langzaam weg. Na 98 minuten fluit de scheidsrechter af. Zo is het DVS dat aan het langste eind trekt en de punten mee mag nemen naar Ermelo na een fanatieke, sportieve pot tegen een goed voetballende tegenstander.

Komende zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen Blauw Geel’55 VR1.