DVS'33 Ermelo JO19-1 flikt het: een 5-4 zege op De Treffers

5 december 2022 9:00

Naast de titanenstrijd tussen Jong DVS en de O23 jeugd van HSC’21 vond er afgelopen zaterdag en wel op 3 december 2022 nog een wedstrijd plaats die je rustig het predicaat spannend en verassend mee mag geven. DVS JO19-1-zesde op de ranglijst- gaf de nummer twee van de 1e Divisie B- oftewel De Treffers JO19-1 uit Groesbeek het nakijken. Het Ermelose team van de DVS JO19-1 trainer/coach Swen Bosch en zijn kompanen de trainers Pieter v.d. Bij & Dennis Liibaan, teammanager Maik v.d. Vlis, assistent-scheidsrechter Michel Haarhuis en verzorger Willem Huijer begon uitstekend aan haar drieluik. De spelersgroep van Swen Bosch en zijn kompanen versloeg het hoog op de ranglijst staande De Treffers met 5-4! Geweldig toch!

Impressie DVS JO19-1-De Treffers JO19-1
Gedurende de eerste 45 minuten waren beide teams aan elkaar gewaagd. De thuisploeg toonde zich een paar keer gevaarlijk maar dat gold ook voor De Treffers. Pakweg een vijftal minuten voor het rustsignaal werd een moment van slap verdedigen direct afgestraft door de formatie uit Groesbeek, de 0-1 ruststand werd een feit!

Erin blijven geloven mét elkaar!
Tijdens de rust werd erop gehamerd dat de jongens vooral bij elkaar moesten blijven en dat men vooral niet van slag moest raken door een wat zuur uitgevallen tegendoelpunt. Er is gewoon nog niets aan de hand en het duel ligt nog helemaal open. Dus je stinkende best blijven doen met elkaar!

Niet tegen dovemans oren
Dat was bepaald niet tegen dovemans oren gezegd want binnen een tiental minuten realiseerde DVS JO19-1 een 3-1 voorsprong! Wat Freek de Oude voor Jong DVS deed dat deed Akram el Bouddounti vpoor DVS JO19-1. Alle drie de assists kwamen op naam van Gyano van Appiah.

Spannende ontwikkeling
Een kwartiertje later stond het alweer 3-3. De Treffers drukte DVS naar achteren en volgens een vertrouwde bronn gaf de thuisploeg beide Groesbeekse treffers min of meer weg. Zo’n beetje acht minuten later nam DVS opnieuw een voorsprong en ditmaal scoorde de van DVS JO18-1 geleende speler Dean Mountney en wel op aangeven van Robert Verhoef. De vreugde bleek van korte duur want nog geen minuut later kopte De Treffers zich opnieuw naast DVS JO19-1 en dat betekende 4-4!

Een DVS-driepunter werd een feit!
Uiteindelijk wist DVS JO19-1 in de slotfase ook nog 5-4 te scoren na opnieuw een treffer van Dean Mountney! Dit keer op aangeven van Sem v.d. Langemheen. Uiteraard werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven. Samen wist de Ermelose formatie deze uiterst belangrijke driepunter over de streep te trekken.

Op naar Drachten!
Kortom, ook DVS JO19-1 realiseerde net als Jong DVS een zwaar bevochten uiterst knappe 5-4 thuiszege! Kortom, een geweldige teamprestatie en nu dus op weg naar het tweede duel van die drieluik en wel het uitduel tegen Drachtster Boys JO19-1. Drachtster Boys verloor afgelopen zaterdag nipt met 1-0 bij Orion JO19-1 in Nijmegen. In een wat later stadium kunt u een voorbeschouwing tegemoet zien1