DVS'33 Ermelo JO15-2 speelt zich majestueus in de Bekerfinale

4 april 2024 9:00

Afgelopen zaterdag was het zover de halve finale voor de Beker tegen Be Quick ’28 in Zwolle. De hele week was de spelersgroep van DVS’33 Ermelo JO15-2 en begeleiding al bezig met deze wedstrijd want hoe vaak speel je nu een halve finale om de Beker?

DVS-stoet richting Zwolle

Het was half negen verzamelen op het parkeerterrein nabij DVS’33 net als iedere uitwedstrijd. Dit keer wel met flink wat meer auto’s volgepakt met supporters richting Zwolle. Het vertrouwen in eigen kunnen is er maar als middenmoter in de Eerste Klasse spelen tegen de nummer 4 uit de Hoofdklasse zorgt wel voor de nodige spanning.  Na motiverende woorden van trainers Gijs Hop en Christiaan van Zaanen, die vooral benadrukken te genieten van de wedstrijd, begint de warming-up.

DVS JO15-2 net iets gevaarlijker

Om 10:00 uur is het zover en trappen de jongens af. Het gaat er meteen vol bovenop en onze mannen doen zeker niet onder voor de Hoofdklasser uit Zwolle. Er worden voldoende kansen gecreëerd door beide partijen maar DVS JO15-2 is wel net iets gevaarlijker. Een corner op de paal, een vlammend afstandsschot op de lat en twee schoten net naast. Helaas allemaal net niet en dan zul je altijd zien dat de bal aan de andere kant er wat ongelukkig wel in gaat. Met 1-0 achterstand de rust in lijkt het, totdat Stan Foppen vanaf eigen helft wordt weggestoken, maar dan fluit de scheids voor de rust. Helaas wordt ons deze kans ontnomen.

Er valt waarschijnlijk iets te halen in Zwolle

Flink teleurgesteld gaat DVS de rust in maar wel met het gevoel dat er iets te halen valt. Na een peptalk van Gijs en Christiaan zijn de mannen klaar voor de tweede helft. Na over en weer wat aftasten weet DVS door te breken en staat Benjamin op de goede plek om de welverdiende gelijkmaker binnen te tikken, 1-1! De mannen vieren de gelijkmaker maar willen nu ook doordrukken. Dit geldt ook voor Be Quick die er meer strijd in gooien en hier ook de ruimte voor krijgen van de scheidsrechter. We hebben nog nooit zoveel schouderduwen gezien.

Benjamin acteert professioneel

De wedstrijd is in balans en de kansen zijn schaars, totdat DVS vanuit de omschakeling gevaarlijk wordt. Benjamin breekt door in de as van het veld en gaat met twee verdedigers in zijn rug alleen af op de keeper. Als spits wil je natuurlijk altijd scoren, maar in zijn ooghoeken ziet hij dat de mee opgekomen linksback Keyon Pul er nog beter voor staat. Keyon krijgt de bal en weet hem ondanks een lastige positie, uiterst beheerst binnen te schuiven: 1 -2!

We staan in de finale!

De goal zorgt voor enorme vreugde bij de jongens, maar we zijn er nog niet. Be Quick voert de laatste 10 minuten de druk stevig op. De Ermelose verdediging onder leiding van keeper Benjamin is echter onverzettelijk en gooit alles in de strijd om de overwinning veilig te stellen. Na exact 10 minuten is daar het verlossende fluitsignaal, WE STAAN IN DE FINALE!

Tijd voor een feestje!!!

De jongens en zeker ook de trainers Gijs Hop & Christiaan van Zaanen en de leiders Mellenie Bruining en Reinier Foppen, de trotse ouders, broers en zussen zijn door het dolle heen. Tijd voor een feestje, eerst in de kleedkamer en daarna snel naar DVS’33 om daar samen te genieten van een welverdiende vette hap. Een mooie afsluiter van een prachtige voetbal dag voor DVS JO15-2.

DVS ontmoet Colmschate’33 JO15-1!

Nu afwachten wie DVS JO15-2 in de finale gaan treffen! Wordt het wederom een Hoofdklasser of zelfs een Divisieclub? Het wordt de JO15-1 van Colmschate ’33, de nummer twee van de Hoofdklasse uit Deventer. De finale zal vermoedelijk op de eerste zaterdag van juni gespeeld worden op neutraal terrein. De jongens van de 15-2 gaan er sowieso een mooi feestje van maken, doen jullie mee?

Bedankt en gefeliciteerd!

Met dank aan de DVSJO15-2 teamanager Reinier Foppen voor alle informatie! Namens geheel DVS’33 Ermelo feliciteren we de staf en de spelersgroep van DVS JO15-2 met het behalen van de Bekerfinale! Ook een pluim voor de achterban, jullie waren een uitstekende twaalfde man. We blijven dit DVS-team volgen!