DVS'33 Ermelo 2 geconfronteerd met oude voetbalwet

8 april 2024 9:15

Afgelopen zaterdag trad ons tweede elftal van DVS’33 Ermelo aan in een thuisduel tegen de reserves van DTS’35 uit Ede. Alvorens scheidsrechter Dhr. F. Koops uit Lienden (nabij Tiel) het beginsignaal gaf sprak ik deze man in onze Ontvangstruimte. Een alleraardigste man die in het dagelijks leven sieraden en speelgoed verkoopt op markten en braderieën.

Jarige Kevin Dul (foto)

Goed geluimd toog deze scheidsrechter naar veld zes op daar de wedstrijd tussen de reserves van DVS en DTS’35 te gaan fluiten. Na twee maal drie kwartier voetballen was het DTS’35 die in het bezit kwam van de te verdienen driepunter. Ondergetekende had graag gezien dat de op zaterdag 6 april 2024-jarige Kevin Dul een zege in ontvangst had kunnen nemen, maar helaas zat dat er niet in. Een impressie.

Een onnodig verlies

Afgelopen zaterdag werd er helaas onnodig verloren van de reserves van DTS’35. Vooral de eerste speelhelft deed DVS 2 zichzelf behoorlijk tekort. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en de Ermelose formatie kreeg binnen 1 minuut al een grote scoringskans. Deze uitgelezen kans werd echter gestopt door de DTS-goalie.

DTS’35 zeer effectief!

Dit was het begin van een goede eerste helft waarin DVS 2 echt de bovenliggende partij was. DTS’35 werd op de juiste momenten onder druk gezet, waardoor de bal snel werd veroverd. Dit resulteerde in een aantal goede aanvallen. In de eerste helft kreeg DVS 2 zeker vijf/zes opgelegde kansen, maar helaas wilde de bal er nooit in. Wat je vaker binnen voetbal ziet gebeurde nu dan ook. Uit de eerste de beste kans scoorde DTS’35 de 0-1! Dit doelpunt betekende best een tik voor DVS 2 zo net voor de rust. Dit werd ook de ruststand Met een 3-0 ruststand voor gastheer DVS had DTS’35zeker niet mogen klagen.

Een mindere tweede helft

In de rust werd er besproken dat we zo door moesten gaan en het enige wat nog ontbrak was de scherpte voor het doel van DTS’35. Vol goede moed begon DVS 2 aan de tweede helft, maar al gauw merkten men dat het niveau van de eerste helft niet meer werd gehaald. Het werd gewoon lastiger om DTS onder druk te zetten en na de rust werden er ook weinig kansen meer gecreëerd. DTS’35 wist uiteindelijk ook nog uit te lopen naar 0-3 eindzege.

Oude voetbalwet

Kortom, uiteindelijk leed DVS 2 een geflatteerde en onnodige nederlaag. Met iets meer scherpte in de afronding had een overwinning er zeker ingezeten. Daar waar jij niet scoort, doet de tegenstander dat dus wel. Een oeroude voetbalwet!

Adempauze voor DVS 2

Door de 0-3 zege van DTS’35 blijft de club uit Ede in achtervolging op koploper Sparta Nijkerk 2. Het team van de DVS 2 trainer/speler Jeroen Ham krijgt nu eventjes adempauze en op zaterdagmiddag 20 april ontvangt men dan om 14:45 uur de net genoemde koploper Sparta Nijkerk 2 aan de Sportlaan. Later meer nieuws over dit duel.