DVS'33 Ermelo JO18-1 speelt ongelukkig gelijk bij SML in Arnhem

8 april 2024 12:15

Afgelopen zaterdag en wel op 6 april 2024 begon DVS JO18-1 heel goed aan de wedstrijd tegen SML JO15-1 in Arnhem. Binnen de minuut stond de Ermelose formatie van trainer/coach Dennis Liibaan, trainer Paul Peet en teammanager Jan Betten met 0-1 voor via een treffer van Ilo Afata, op aangeven van Daan Liibaan. Het was behoorlijk warm in Arnhem en het kunstgras maakt dat nog een stukje warmer en dat alles heeft zeker invloed op het tempo van de wedstrijd. Kortom, het tempo was nou niet bepaald niet hoog te noemen.

Op grotere voorsprong

Het spelverloop was in het voordeel van DVS en na 25 minuten voetbal wist DVS dan ook op een 0-2 voorsprong te komen. Dit keer was de aangever Jesse Mergelsberg en was het Ilo Afata die wederom wist te scoren. Direct na de aftrap werd het 1-2 door gastheer SML, DVS was even niet scherp maar men pakte het daarna weer goed op.

Tumult

Dan ineens dat moment waarin Rashaad eerst rood kreeg en dat vervolgens ook weer werd teruggedraaid naar een gele kaart. Ook die beslissing was in veler onterecht. Nadat het tumult geluwd was wist DVS JO18-1 een 1-3 voorsprong te realiseren. Ilo Afata maakte zijn hattrick met als aangever Daan Liibaan. Dit werd tevens de ruststand.

Een vreemde beslissing

In de tweede helft was er het beeld zoals men het verwacht had. SML ging vechten voor minimaal een punt en DVS moest als team scherp zijn om 3 punten over de streep te trekken. Na een vrije trap werd het wel 2-3 en werd het de hele tweede helft spannend. De scheidsrechter keurde de 2-4 van Ilo Afata af, wat niemand begreep. Helaas was de dienstdoenede scheidsrechter de enige die op 70 meter afstand een overtreding zag die er niet was. Uiteindelijk werd het in de slotfase nog 3-3 en het was na afloop qua sfeer in de kleedkamer van DVS niet best en dat was o zo begrijpelijk.

Onrecht

De immer aimabele trainer/coach Dennis Liibaan was duidelijk na afloop van het duel, Dennis stelde: ‘Je kan denken aan onrecht vanuit de scheidsrechter, want in de tweede helft deed hij zijn best om zijn fout in de eerste helft goed te maken door elke situatie in het voordeel van SML te geven. Als wij in de omschakeling ook een paar keer een andere keuze maken hadden we onszelf kunnen belonen met 3 punten’.

Thuiswedstrijd

Volgende week en wel op zaterdag 13 april volgt er voor DVS JO18-1 de thuiswedstrijd tegen csv Apeldoorn JO18-1. Daarin dient DVS het goede vertoonde spel in Arnhem voort te zetten.