Jong DVS'33 Ermelo weet te stunten tegen Kampong in Utrecht

16 april 2024 12:15

Afgelopen zaterdag en wel op 13 april 2024 wachtte Jong DVS de kraker bij en tegen Kampong O23-1 in Utrecht. Het Ermelose team van de DVS O23-1 trainer/coach Ferry Hendrikse en zijn kompanen trainer Pieter van der Bij, de teammanagers Michel Haarhuis, Wouter van Iersel en Maik van der Vlis en verzorger Cor Collé deed daar een uitstekende zaak door daar in het hol van de leeuw te winnen met 1-2! Tevens wist AFC 34 O23-1 ADO’20 O23-1 met maar liefst 4-1 te verslaan hetgeen qua stand op de ranglijst gunstig uitpakte voor Jong DVS. Door de uitzege op Kampong greep Jong DVS de tweede plaats in de ONDER 23 ZATERDAG – 1e DIVISIE A VOORJAARS competitie. Dank aan Pieter v.d. Bij voor het nu volgende wedstrijdverslag.

Tergblik op thuisduel

De thuiswedstrijd gaf een zeer wisselend beeld: In de eerste helft was Kampong heer en meester door hoog druk zetten en veel balverlies van Jong DVS. In de tweede helft werd dat beeld omgekeerd. De eindstand werd uiteindelijk 1-1 in Ermelo. De uitwedstrijd in Utrecht beloofde dan ook een zware klus te worden.

Milo de Man een rots in de branding

Om 14:00 uur startte de wedstrijd op Sportpark Maarschalkerweerd te Utrecht. De intenties van Kampong werden al snel duidelijk: Door middel van hoge druk Jong DVS absoluut niet laten voetballen. In combinatie met een 5-3-2 formatie leverde dit de eerste tien minuten problemen op voor DVS. Gelukkig was daar steeds keeper Milo de Man die een aantal belangrijke reddingen verrichtte, onder meer door een hard schot van afstand uit de kruising te plukken.  Daarna kreeg Jong DVS controle over de wedstrijd. Kampong kwam erdoor goed druk zetten van DVS steeds moeilijker uit en begon meer balverlies te lijden.

Een vechtwedstrijd

Het werd door de vele duels op het middenveld van Joey Kwint, Joël Kramer en Thijs van Diermen steeds meer een vechtwedstrijd. Na meerdere kleine kansen van DVS via Joram Bakker en Sem van de Langemheen was het wachten op het eerste doelpunt.

Kampong opent score

Compleet tegen de verhoudingen in viel dit doelpunt echter aan de andere kant. Door een verdedigende fout wist Kampong de bal te ontfutselen en de 1-0 te maken in de 40e minuut. Zonde want de verdediging met Stijn Woltman, Johnson Akot, Ryan Kwint en Julian Schuur stond uitstekend te spelen.

Julian Schuur kopt raak

Jong DVS liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef haar eigen spel spelen. Net voor rust kreeg Jong DVS een vrijetrap op links naast de kop cirkel, ongeveer 40 meter van de goal van Kampong. Aanvoerder Joey Kwint wist deze met links met een draai over de verdediging naar de tweede paal te krijgen. Julian Schuur wist hier wel raad mee en kopte knap de 1-1 binnen in de korte hoek. Daarmee gingen beide ploegen ook de rust in.

Wissel

Voor de start van de tweede helft werd er een wissel doorgevoerd: De prima spelende spits Joram Bakker mocht maar één helft spelen en werd vervangen door Mykyta Havrik. Sem van de Langemheen kwam hierdoor in de punt van de aanval te staan.

Veldoverwicht voor DVS

Na een minuut of vijf kreeg Jong DVS weer de overhand. Kampong was simpelweg niet in staat om hoog druk te houden, dus de ruimtes werden steeds groter. Desondanks wist Kampong nog wel goed te verdedigen en door onrustig spel en een gebrekkige eindpassing wist DVS het veldoverwicht nog niet in doelpunten uit te drukken.

Fraaie solo van Sem v.d. Langemheen (foto)

De wedstrijd leek te eindigen in een bloedeloze 1-1 totdat na een ingooi in de 85e minuut Sem van de Langemheen aan een solo begon en deze tussen twee verdedigers door aflegde op Mykyta Havrik. Deze bedacht zich niet en knalde de bal in de verre hoek: 1-2 voor Jong DVS. Een explosie van vreugde volgde waarbij zelfs de trainer het niet kon laten van blijdschap even het veld te betreden.

Johnson Akot goed bezig

Tot het einde van de wedstrijd volgden nog een aantal lastige momenten, maar waar het gevaarlijk werd wist Johnson Akot zijn man uit te schakelen. Vooral koppend won de verdediger een aantal gevaarlijke duels.

Thijs van Diermen zette flink door

Counters van Kampong werden mede door uitstekend omschakelen van Thijs van Diermen, Joey Kwint en Kane Splinter steeds de angel uitgehaald. Thijs van Diermen die ziek was en een doktersbezoek al had gepland wist op wonderbaarlijke wijze de 90 minuten vol te maken. Daarvoor chapeau.

Tweede stek

Kortom de drie punten gingen mee naar Ermelo en Jong DVS vestigde zich na de winst op de tweede plek in divisie 1A.

Compliment aan Pieter

Uiteraard ook hulde aan trainer/coach Pieter v.d. Bij. De kersverse bezitter van het EUFA-diploma B had zijn huiswerk dik in orde gezien de uitwinst op het bepaald niet kinderachtige Jong Kampong. Pieter verving in Utrecht trainer/coach Ferry Hendrikse. Ook chapeau voor Pieter!

Jong AFC 34 te gast

Aanstaande zaterdag wacht er weer een belangrijke wedstrijd voor Jong DVS namelijk de topper tegen AFC 34 O23-1 oftewel de huidige nummer drie uit de competitie. Later deze week volgt er een voorbeschouwing.