Rondje langs de velden Derde Divisie A: 21 inhaal

14 februari 2024 14:45

Zonder in actie te komen tijdens het carnavalsweekend is DVS’33 Ermelo gezakt op de ranglijst. De geelzwarten verloren de toch al weinig benijdenswaardige vijftiende plaats aan de Drentse debutant, die op zaterdag 10 februari de virtuele zege over de streep trok. Daarmee wisselde die club de met de Ermeloërs van positie op de ranglijst. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg kon die ploeg op dinsdagavond 13 februari een serieus gaatje slaan met de equipe van John Kamphuis. De schade had nog groter kunnen zijn voor DVS, doordat ook de directe concurrent eronder een inhaalwedstrijd speelde. De absolute topper in Harkema bezorgde de Derde Divisie A een nieuwe koploper.

Hoogeveen-Sparta Nijkerk: Dit was het restant uit speelronde 15 (25 november). Dat duel werd met nog 38 officiële minuten op de klok gestaakt, vanwege de blessure bij invaller-doelman Bart de Weerd, die eerste keeper Stan Meekhof verving, omdat die er met rood vanaf moest. De thuisclub leidde toen met 1-0, mede door enkele goede reddingen van de invaller-goalie. Sparta Nijkerk had het duel graag uitgespeeld, omdat er een veldspeler op het doel moest en de numerieke meerderheid wellicht beter te verzilveren was tegen een opponent, dat al een ruim halve wedstrijd achter de rug had.
Bij de hervatting van dit restant was het eenrichtingverkeer richting heet doel van Bart de Weerd, maar hij hield zijn doel vooralsnog schoon met een aantal goede reddingen. Uiteindelijk viel die meer dan verdiende gelijkmaker alsnog van de voet van oud-DVS’er Mike Ahrens en eigenlijk was het wachten op de winnende treffer voor de Nijkerkers. In de slotfase kwam er bij de gastheren nog een aanvaller in. Het was echter vooral aan slecht verdedigend werk bij de oranjehemden te danken, dat de thuisclub er nog 2-1 van kon maken en die werd ook over de streep getrokken.
Door die zege kwam Hoogeveen 23 uit 20 (29-46) en ruilde als nummer 16 met DVS van plaats. De eerste veilige plek was nu nog maar twee punten verwijderd. Sparta Nijkerk bleef met 31 uit 20 (43-38) achtste. Het gunstige perspectief als club met de minste verliespunten was voor de ploeg van Eric Speelziek volledige verdampt; zowel in de reguliere stand als in de tweede periode.

Harkemase Boys-sc Genemuiden: Ook deze absolute topper was uit speelronde 19. Het wedstrijdbeeld zou de ruime zege voor de bezoekers niet verklaren. Na de zeer fraaie openingstreffer in de 4e minuut was de thuisclub de bovenliggende partij. De minimale voorsprong bleef driekwart van de wedstrijd op het scorebord staan, maar toen vielen de overige drie doelpunten als rijpe appels van de boom, waar de Harekieten niets tegenover konden stellen. Door de 0-4 overwinning nestelde sc Genemuiden zich met 41 uit 21 (51-25) dankzij het betere doelsaldo aan kop ten koste van rkav Volendam. In de tweede periode moet ‘Sportclub’ met 20 uit 9 (22-10) de “Wijdbroeken” met een punt meer nog voor laten gaan. Met 37 uit 20 (43-29) is Harkemase Boys op de vierde plek natuurlijk nog lang niet uitgeschakeld voor de titel met een inhaalwedstrijd tegen Hercules nog voor de boeg.

Kampong-HSC’21: Waar de 15e, c.q. 16e plaats vanuit Ermelo’s perspectief weinig benijdenswaardig is, zou het voor de Domstedelijke debutant al hoop bieden op lijfsbehoud. Dit duel stond gepland in speelronde 19 (21 januari). De Utrechters zouden zich bij winst op HSC’21 een gunstige uitgangspositie kunnen verwerven voor de thuiswedstrijd tegen DVS. Het gat zou dan immers gedicht worden tot drie punten en dus volledig weggewerkt kunnen worden. Het liep anders. De blauwwitten hebben moeite met scoren en kunnen in de wedstrijden zelf nog redelijk mee. In deze wedstrijd namen halverwege de eerste helft vanaf elf meter een voorsprong en breidden die nog binnen een kwartier in de tweede helft uit naar 0-2. Die comfortabele stand ging ook uiteindelijk mee de bus in naar Haaksbergen. Met 15 uit 21 (27-39) bleef de achterstand van Kampong op DVS zes punten en staan de Utrechters zeker nog twee weken op de voorlaatste plaats. Met 31 uit 21 stond HSC’21 weer voor enkele dagen het linker rijtje.

Hoogeveen-Hercules: Deze wedstrijd uit speelronde 19 (20 januari) werd uitgesteld vanwege de bekerwedstrijd van de Utrechters tegen sc Cambuur twee dagen daarvoor. Het werd een ongelijke strijd op het Bentinckspark, waar de bezoekers het achterin potdicht hielden. Pas in het laatste kwartier kwamen er ook mogelijkheden voor de thuisclub. Door een benutte strafschop op slag van rust ging de Drentse debutant toch met een 0-1 achterstand rusten. De 0-2 zo’n tien minuten na rust bleek de genadeklap voor de blauwwitten. Een vierde zege op rij kwam er dus niet, zodat Hoogeveen met 23 uit 21 (29-48) op de vijftiende plaats bleef staan, twee punten voor DVS en twee achter Staphorst. Door de 0-2 zege wees Hercules met 31 uit 20 (33-21) Sparta Nijkerk en HSC’21 een plaatsje terug en staat nu achtste.