Jong FC Zwolle Jong

1 - 2

4 augustus 2018 11:30

Serik, D.

Hoewel de uitslag in de oefencampagne ondergeschikt is aan het bouwen aan de ploeg voor het nieuwe seizoen, boekte DVS’33 Ermelo de derde oefenzege op rij. Ditmaal ten koste van Jong FC Zwolle. De wedstrijd was vervroegd en verplaatst naar Zwolle, omdat een aantal spelers ‘s middags nog moest aanschuiven bij de hoofdmacht van de Eredivisionist. De thuisclub begon met een vijftal spelers, die tot de A-selectie behoren. DVS stond aan de aftrap met de jongelingen Giovany Leibbrand, Yanick van Zwam en Julian de Ruiter. De wedstrijd werd prima geleid door dhr. D. Serik uit Deventer.
Van de ruim 400 toeschouwers kwam het merendeel uit Ermelo en dat moet de spelers toch ook goed gedaan hebben.

DVS kwam nog redelijk uit de startblokken, maar kwam al vroeg op achterstand. Younes Namli, uit de A-selectie, was in de 6e minuut twee geelzwarten te snel af en zijn voorzet kon makkelijk worden binnengelopen door Fabian Beukhof, 1-0. Die voorsprong had voor de rust nog uitgebreid kunnen worden na balverlies, maar het schot van Gustavo Hamer ging voorlangs. In de 29e minuut combineerde DVS zich naar een dreigende situatie, maar een schot bleef achterwege en de Zwollenaren counterden zich daarna naar een kans. Die werd door Dennis Hollart met een goede sliding voorkomen. Veel mogelijkheden deden zich voor de rust niet voor, hoewel Dean Bredewolt met een fraaie redding na een schot van Ruben Ligeon (ook A-selectie) nog wel de 2-0 voorkwam. Op slag van rust zetten de geelzwarten nog een knappe aanval op, waarbij Julian de Ruiter de mee opgekomen Christiaan van Hussen een niet te missen kans bood. Dat deed hij dan ook niet met een droge schuiver, 1-1. Dat werd dan ook de ruststand.

Veel wissels pleegde Bert van Hunenstijn nog niet. Basil Camara en Roald de Vries maakten vanaf de aftrap voor het tweede bedrijf hun eerste speelminuten. Het duurde tot de 55e minuut, voordat de eerste kans zich aanbood. Uit een lange bal van Basil Camara kreeg Maurice de Ruiter een schietkans. Zijn inzet ging over. Na een kwartier in de tweede helft maakte ook Olivier Pilon voor het eerst zijn opwachting. Zijn voorzet werd in de 74e minuut tot penalty gepromoveerd vanwege hands. Niet de al gewisselde Maurice de Ruiter, maar Oktay Öztürk belastte zich ermee. Hij stuurde de Zwolse sluitpost naar de verkeerde hoek, 1-2. De “lage rugnummers” aan Zwolse kant werden nog gewisseld in verband met de oefenwedstrijd later deze middag. De wedstrijd met weinig kansen aan weerszijden kende verder geen score meer, zodat de Ermeloërs hij derde oefenzege in evenzoveel ontmoetingen boekten.