Verdiende zege DVS’33 Ermelo op ‘Vogels’ in Harry Hamstra Cup

IJsselmeervogels 1

1 - 4

31 juli 2021 15:00

In de wedstrijd voor de Harry Hamstra Cup heeft DVS’33 Ermelo een verdiende overwinning behaald op Tweede Divisionist IJsselmeervogels. Na een 0-1 voorsprong gaven de geelzwarten die zege nog extra glans en voorkwam doelman Daan Huiskamp met een aantal knappe reddingen, dat de “Rooien” dichterbij konden komen. Door die winst nemen de Ermeloërs nu de eerste plaats in, aangezien DOVO en Kozakken Boys in Veenendaal tegen elkaar gelijk speelden. Oorspronkelijk zou AFC ook aan dit toernooi deelnemen, maar de Amsterdammers haakten af. Zodoende telt de ontmoeting van DVS tegen de competitiegenoot uit Veenendaal niet mee in het toernooi. De wedstrijd op de slotdag op “De Ebbenhorst” tegen organisator Sparta Nijkerk. Dit toernooi heette oorspronkelijk Salentijn Cup, maar draagt nu de naam van wijlen Harry Hamstra. De collecte voor de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum.

DVS kon weer beschikken over Benjamin Roemeon, die van vakantie was teruggekeerd. Hij was in het uur speeltijd, dat hij kreeg, zeer gretig.

DVS effectiever voor rust

Natuurlijk gold de thuisclub als favoriet in dit duel, maar een gemotiveerd DVS zorgde verrassend voor een openingsoffensief. Na een tien minuten schakelde IJsselmeervogels iets bij en verplaatste het zich wat meer naar de Ermelose speelhelft, maar de Derdedivisionist bleef dreigender. Na een klein half uur spelen zorgde Nicky van Hilten met een van richting veranderd schot voor de 0-1. Hoewel veel gebeurde er voor de beide doelen overigens. De rust ging dus in met een minimale voorsprong voor de bezoekers.

DVS loopt na rust uit

De geelzwarten verdubbelden na de thee met een wissel de voorsprong al snel na een goedlopende aanval; Benjamin Roemeon verzond de steekpass, en uit de assist van Stef Nijland scoorde Nicky van Hilten zijn tweede. Na 48 minuten stond het dus al verrassend 0-2. DVS ging door, maar kreeg twee minuten later toch de aansluitingstreffer tegen. Uit een afgeslagen aanval van DVS zette Khalid Tadmine Pieter Langedijk alleen voor het Ermelose doel voor de 1-2.

IJsselmeervogels ging nu wat meer gedreven op zoek naar de gelijkmaker, maar met een knappe redding en nog een in de rebound voorkwam doelman Daan Huiskamp deze. Na een uur voetbal bepaalde Stef Nijland de marge weer op twee op aangeven van Quincy Veenhof, 1-3. Beide trainers wisselden in deze fase twee spelers, maar de 1-4 was in deze periode waarschijnlijker dan de 2-3. De invallers Maarten van Dijk en Eren Turan Yavus kregen het leer nog niet langs invaller-doelman Stef Brummel. In de laatste twintig minuten kreeg de Tweededivisionist een aantal goede mogelijkheden; steeds van heel dichtbij, maar Daan Huiskamp stond met een zestal uitstekende reddingen geen tweede Spakenburgse treffer meer toe. Eenmaal was hij wel verslagen, maar rolde de bal naast het doel. Drie minuten nadat Ali Akla voor DVS tegen zijn vorige club overgeschoten had, stonden de geelzwarten na een splijtende pass met vier aanvallers tegenover twee Spakenburgse verdedigers, maar die situatie werd slecht uitgespeeld. Vier minuten voor tijd kwam de definitieve 1-4 alsnog, toen Finn Kluiver Quincy Veenhof alleen voor de goalie zette en afrondde. Een prachtige overwinning voor de Ermeloërs op een aansprekende tegenstander.

Vervolg Harry Hamstra Cup

De volgende wedstrijd van DVS tegen DOVO op dinsdagavond is ook in het kader van de Harry Hamstra Cup, maar het resultaat telt door het ontbreken van AFC niet mee in de puntentelling. Organisator Sparta Nijkerk begint diezelfde avond in Werkendam tegen Tweededivisionist Kozakken Boys. Op de slotdag op “De Ebbenhorst” in Nijkerk voetbalt DOVO om 12:30 uur dan tegen IJsselmeervogels en sluiten gastheer Sparta en DVS sluiten het toernooi vanaf 15:00 uur dan af.