DVS’33 Ermelo in Volendam nog niet warm genoeg voor bekerduel bij Vitesse

Sportlaan 10
1131BK
VOLENDAM
tel. 0299-809900

DVS’33 Ermelo bleek bij het oefenduel tegen Jong FC Volendam nog niet warm genoeg voor het bekertreffen tegen Vitesse in Arnhem. Daar werkten de weersomstandigheden ook niet bepaald aan mee. Een waterkou werd aangewakkerd door een gure wind, die ondanks de tribunes van het Kras Stadion over het veld blies. Toch was het eerste kwartier bemoedigend met een voorsprong voor de geelzwarten. De Ermeloërs hielpen de Volendamse beloften vervolgens in de wedstrijd, die met een voorsprong de rust ingingen. Het scoreverloop verliep na de rust niet gunstig voor de achtstefinalist van de KNVB Beker en net terwijl de aansluiting aanstaande leek, liepen de Wijdbroeken verder weg van DVS. De functioneel aanwezigen zagen in totaal tien doelpunten, maar wel duidelijk in het voordeel van de gastheren. De Ermeloërs hebben nog een oefenwedstrijd voor de boeg tegen PEC Zwolle (de oefenwedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles werd van de rol gehaald).
Op twee spelers na bestond de Volendamse selectie uit het beloftenteam. Doelman Dion Vlak behoort tot de A-selectie. Ook Dyllandro Panke is een A-selectiespeler. Flip Klomp van de amateurs van Ajax beproefde zijn kansen voor een overstap naar FC Volendam. DVS trad in een sterke formatie aan en gelukkig met Stef Nijland en Ali Akla.

Bemoedigende voorsprong haalt de rust niet
DVS begon met goed combinatievoetbal en voetbalde zich nog binnen het kwartier naar een bemoedigende 0-2 voorsprong. Beide keren scoorde Adriaan Kruisheer. In de 5e minuut onderschepte hij een pass, ging vervolgens vrij op het Volendamse doel af en rondde beheerst af, 0-1. Zeven minuten later stond hij succesvol aan het eind van een goede aanval, die voor een groot deel op het conto van de sterk spelende Stef Nijland geschreven mocht worden. Benjamin Roemeon stapte over de voorzet heen, waarna Adriaan Kruisheer, deze wedstrijd de andere uitblinker, in alle rust de 0-2 aantekende. Ook nu was doelman Dion Vlak kansloos. Dat Jong FC Volendam terug kwam in de wedstrijd na een kwartier voetbal, was vooral aan de geelzwarten zelf te danken. Door fouten verhingen de oranjehemden de bordjes door doelpunten van Tyrell Wouter in de 21e minuut, Flip Klomp in de 35e minuut en weer Tyrell Wouter twee minuten later. De 1-3 bleef uit, doordat een schot van Stef Nijland na een half uur na een hoekschop net langs de kruising draaide. Een 3-3 stand halverwege was nog mogelijk geweest, als Stef Nijland op slag van rust Benjamin Roemeon bereikt had. Nu bleef het 3-2.

Jong FC Volendam loop na rust verder weg.
Mocht DVS hoop gehad hebben om de zaken na rust weer recht te zetten, kwam het bedrogen uit. Dylandro Panka benutte drie minuten na de hervatting in de rebound een corner. Na die 4-2 stuitte Stef Nijland na een goede aanval nog wel op de Volendamse sluitpost, maar in de 63e minuut namen de beloften verder afstand van DVS. Invaller Milan Zonneveld vond vanaf links de verre hoek. Adriaan Kruisheer stelde na een fout in de ‘oranje’-defensie Benjamin Roemeon in staat om de stand weer schappelijker te maken, maar de aanvaller schoot over. De geelzwarten konden evenmin naderbij komen na een schot van Nicky van Hilten halverwege het tweede bedrijf, dat voorlangs ging, en een schot van Benjamin Roemeon vijf minuten later, dat recht op de goalie afging. Toch kwam DVS dichterbij in een fase, dat het voetballend ook weer wat beter ging. Uit een corner van Stef Nijland kopte invaller Maarten van Dijk de 5-3 binnen. De 5-4 leek zelfs waarschijnlijker dan een 6-3, maar in de 77e minuut had Finn Kluiver geen andere mogelijkheid om een voorzet van links in het eigen doel te glijden. Nog binnen die minuut maakte Hamza Rahaoui het mooiste doelpunt van de wedstrijd, door vanuit de middencirkel met een fraaie curve de 7-3 langs invaller-doelman Melvin van Beeten te draaien. Dat er daarna niet meer gescoord werd, deed misschien wel recht aan deze fraaie treffer. De veldverhouding was weliswaar anders, maar een dergelijke uitslag is natuurlijk niet bemoedigend voor de achtste finale tegen Vitesse. De generale repetitie komt echter nog op zaterdag 15 januari thuis tegen PEC Zwolle.

Basis DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Tim van de Berg, Finn Kluiver, Ali Akla, Coen Vloedgraven, Nassim El Ablak, Adriaan Kruisheer, Stef Nijland, Benjamin Roemeon.
Invallers bij DVS: Melvin van de Beeten, Stijn Schipper, Quincy Veenhof, Maarten van Dijk, Eren Turan Yavuz, Matijs Valstar.
Basis Jong FC Volendam: Dion Vlak, Jay Kruiver, Rob Tol, Jay Koorndijk, Jozhua Vertrouwd, Hama Rahaoui, Tyrell wouter, Flip Klomp, Koen Blommesteijn, Milan de Haan, Dyllandro Panka.
Invallers Jong FC Volendam: Younes Taha El Idrissi, Milan Zonneveld, Daan Sier (O19).