Julianaweg 3 A
1131CX
VOLENDAM
tel. 0299-364164

DVS’33 Ermelo is er in een winderig Volendam in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. In een matige eerste helft werd niet gescoord, maar in een beter tweede bedrijf maakten de geelzwarten het verschil. De gehele wedstrijd stond er een straffe wind dwars op het veld; daar had geen van beide ploegen voordeel van. Daar kwam voor de rust nog een striemende regenbui bij, wat de omstandigheden er niet prettiger op maakte. In de eerste helft was rkav Volendam wat balvaster, in de tweede helft de Ermeloërs. De thuisclub moest het stellen zonder haar imposante doelman, waarvoor Dominique Witte op het doel derde doelman stond. Het trainersduo van DVS, Stevan de Geijter en Jaap de Vries wisten dinsdag al, dat Benjamin Roemeon vanwege een blessure zou ontbreken, waardoor Lars Huber aan de aftrap stond. Dat was de enige wijziging in vergelijking met de speelronde hiervoor. Jarno Westerman kon vanwege een blessure niet plaatsnemen op de bank.

Eerste helft zonder doelpunten
De eerste helft verdiende eigenlijk geen doelpunten. Daarvoor was het veldspel te matig. Toch waren er wel degelijk mogelijkheden. De beste kans was in de 2e minuut voor de gastheren na de uitstekende pass van Rens Veerman en de precies getimede loopactie van Daan van Baarsen. De laatste kwam vrij voor doelman Daan Huiskamp en zag een geheel vrijstaande ploeggenoot naast hem over het hoofd. De Ermelose sluitpost keerde het schot ten koste van een hoekschop. Met een indraaiende pass dacht Joey Tol al aan een treffer in de kruising. Daan Huiskamp bewoog zich al in de baan van het schot, maar Sem de Wit koos met een kopbal voor zekerheid. Ook nu kwam de thuisclub dus niet verder dan een corner. Twee minuten later deed zich de eerste mogelijkheid voor DVS zich voor, toen Halil Ben Moussa een afvallende bal uit een hoekschop inschoot. Dat werd onderweg van richting veranderd, waarna Lars van Wetering het probeerde in de rebound.
Daarbij kwam hij hard in aanraking met doelman Witte. Hij moest zich geblesseerd laten vervangen; de keeper kon verder. Voor hem kwam Karim Arzini erin. Geen van beide clubs konden een langdurig veldoverwicht creëren en voor de goals gebeurde ook niet veel. Toch was DVS in de 16e minuut heel dicht bij de openingstreffer, toen de Volendamse goalie zich ver buiten zijn strafschopgebied verkeek op een dieptepass en onder de bal doorging. Dat bracht Stef Nijland in scoringspositie, maar de sliding van Daan Steur voorkwam, dat hij daadwerkelijk het laatste tikje kon geven.
Er zat daarna nog af en toe perspectief in de Ermelose combinaties, maar die werden dan te ver doorgevoerd. Ook aan de andere kant waren er van dat soort mogelijkheden, maar dan was de eindpass ondermaats. In de 22e minuut kreeg Daan van Baarsen bij de thuisclub zijn hoofd nog wel tegen een goede voorzet van Joey Tol, maar die kopbal ontbeerde alle kracht. Twee minuten later voorkwam Tim van de Berg met een sliding, dat er uit de voorzet van dezelfde Tol van dichtbij ingeschoten kon worden. Weer twee minuten daarna werd een voorzet van Stef Nijland door een Volendamse voet van richting veranderd, waardoor de bal op het dak van het doel landde. Een nieuwe blessure zorgde in de 24e minuut voor het tweede wisselmoment aan Ermelose kant. Nu was Eren Turan Yavuz het slachtoffer. Hij werd vervangen door Gaston Salasiwa, waardoor Nicky van Hilten weer als rechtsback ging spelen. Het enige memorabele moment voor rust was de blessure van Daan Huiskamp, die het de paar minuten tot de rust nog wel uitzong. De thee werd dus genuttigd met 0-0.

DVS maakt na rust het verschil
Al direct na de hervatting liep het al beter bij DVS met Piotr Gorczyka onder de lat. Veel kansen deden zich in de eerste tien minuten na rust nog niet voor, maar de eerste mogelijkheid leverde de geelzwarten wel de 0-1 op. De voorzet van Nicky van Hilten vanaf rechts werd ingekopt door Omar El Ghazouani. Hij leek iets te veel onder de bal te komen, maar hij gaf deze net voldoende snelheid mee om die met een boog in het doel te doen belanden. Dat die voorsprong al weer snel op de tocht stond, lag aan het “Huiskampje”, dat Piotr Gorczyka probeerde. Het uitkappen van Joey Tol lukte niet, maar Daan van Baarsen slaagde er niet in om de bal in de rebound tussen de twee palen te krijgen. De “Wijdbroeken” probeerden de bakens te verzetten met het inbrengen van Sam Lautenschutz en Stefan Plat. De eerste verzond in de 60e minuut ook de goede pass, die achter de Ermelose defensie kwam, maar was ook net te hard om door een ploeggenoot binnen gegleden te worden.
In de zelfde minuut veroverde Maarten van Dijk, zoals hij de hele wedstrijd door vaak deed, het leer en bood Stef Nijland een goede schietkans. Zijn volley ging rakelings naast. In de 65e minuut zou rkav Volendam toch naast de geelzwarten komen. Na langdurig achterin heen en weer passen verspeelde Tim van de Berg na gegroepeerd druk zetten het leer (het enige smetje op zijn verder goede spel), waarna Dave Zwarthoed de keuze had om vrij voor de Ermelose goalie te schieten of af te leggen op een vrijstaande ploeggenoot. Hij koos voor het eerste en schoot de 1-1 in. Daar kon de debutant echter niet lang van genieten, want twee minuten later stonden de Ermeloërs opnieuw voor. Uit de pass van Stef Nijland zette Omar El Ghazouani vanaf links afgemeten voor op Lars Huber. Hij nam het leer vol op de wreef, waardoor de bal via de onderkant van de lat over de doellijn verdween, 1-2.
Voor trainer Berry Smit een reden om zijn tweede wisselmoment te gebruiken door Lennart Tol in te brengen voor de doelpuntenmaker. Pas rond de 77e minuut gebeurde er pas weer iets voor beide doelen. Eerst schoot Stef Nijland over en aan de andere kant ging de pass van Pieter Kroon net aan Daan van Baarsen voorbij. Dat was ook het manco aan Volendamse zijde; het ontbrak de hele wedstrijd aan de juiste eindpass. Desalniettemin kreeg Rens Veerman een goede kopkans, maar hij kon de bal bij de tweede paal niet de goede richting meegeven. In de 81e minuut werd bij de thuisclub het laatste wisselmoment gebruikt. Pieter Kroon maakte plaats voor Remko Schaap. Even daarvoor waren Ali Akla en Tarik Evre in het veld gekomen voor Omar El Ghazouani en Lars Huber. De doelman, Dominique Witte moest zich geblesseerd laten vervangen. Voor hem nam Leon Kwakman plaats onder de lat. De wissels zetten voor rkav Volendam geen zoden meer aan de dijk, terwijl de bezoekers de score nog verder hadden kunnen opvoeren. Allereerst schoot Hilal Ben Moussa in de 85e minuut na een goedlopende aanval de afvallende bal over. Twee minuten later was het wel raak. Ali Akla brengt nu eenmaal veel kracht mee en benutte die in een persoonlijk duel op de rand van de ‘zestien’. Stef Nijland pikte de bal op en lied de invaller-doelman met een laag, strak schot in de verre hoek kansloos, 1-3.
In de extra tijd ging Ali Akla na inspelen door Stef Nijland naar binnen en krulde de bal vanaf links naar de verre hoek. Iets te ver, want nu ging de bal via de buitenkant van de paal naast. Bij de oranjehemden was de accu toen al leeg, terwijl DVS de langste adem had. Een regelmatige 1-3 overwinning dus, die gezien de tweede helft wel verdiend was.

“We doen nog mee in de derde periode”
Voor zover er voor Stevan de Geijter sprake was van puzzelen voor de opstelling tegen Volendam, dan was dat al op dinsdag begonnen: “Toen raakte Benjamin geblesseerd, dus we hadden voor zaterdag een plan met of zonder hem. De spelers waren er al dus wel op ingesteld. Verder speelden we in de zelfde opstelling als tegen Harkemase Boys. We speelden de eerste helft niet goed en verloren de bal veel te snel. We moesten ook al snel wisselen door de blessure van Lars. Het was nog te vroeg om Ali, die pas goed genoeg was voor eenhalf uur, in te laten vallen. Daarom kwam Karim er ook in. Ik vind, dat hij het goed gedaan heeft. We waren natuurlijk niet tevreden over de eerste helft. In de tweede helft voetbalden we wat simpeler en liep het ook beter. We kwamen ook terecht op voorsprong. Dat het dan door balverlies van Tim op 1-1 komen, is jammer. Het was ook zijn enige fout en dat wist hij zelf ook. Na die 1-2 kwamen zij er ook niet meer aan. Doordat zij steeds hoog druk hadden gezet, waren ze in de slotfase ook leeg. En met die 1-3 doen we nog mee in de derde periode.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp (46’ Piotr Gorczyka), Eren Turan Yavuz (29’ Gaston Salasiwa), Tim van de Berg, Sem de Wit, Nicky van Hilten, Lars Huber (80’ Tarik Evre), Hilal Ben Moussa, Maarten van Dijk, Omar El Ghazouani (80’ Ali Akla), Lars van Wetering (11’ Abdelkarim Arzini), Stef Nijland.
Opstelling rkav Volendam: Dominique Witte (81’ Leon Kwakman), Rens Veerman, Daan Steur, Stan Veerman, Perry Karregat, Patrick Plugboer, Daan van Baarsen, Pieter Kroon (81’ Remko Schaap), Dave Zwarthoed (71’ Lennart Tol), Jens Kras (59’ Sam Lautenschutz), Joey Tol.

Scheidsrechter: Dhr. M.G.J. Dogterom uit Sommelsdijk

Scoreverloop: 53’ Omar El Ghazouani 0-1, 65’ Dave Zwarthoed 1-1, 67’ Lars Huber 1-2, 87’ Stef Nijland 1-3.

Programma Derde Divisie Zaterdag 25 maart (speelronde 26; 3e ronde derde periode:
In de posities op de ranglijst tot en met de zevende plaats veranderde eer niets. Die zevende plek bleef met 39 uit 26 in handen van DVS. Rkav Volendam leverde een plaats in met nu 30 uit 26. De vijf plaatsen onderin wisselden wel. De derde periode kent nu twee leiders (ACV telt hier niet meer voor mee) met daarachter vijf clubs, waaronder DVS, met een punt minder.
DOVO-GVVV: De tweede editie van de grote Veense derby dit seizoen werd voor 3500 toeschouwers een prooi voor de koploper, die over de gehele wedstrijd beter was. Ondanks veel strijd viel de eerste goal pas na een uur voetbal. Na die 0-1 uit een strafschop hield de paal de gelijkmaker tegen. Daarna viel ook de 0-2. De derby werd ontsierd en vijf minuten voor tijd zelfs voor twintig minuten gestaakt. Daarin een belangrijk deel door toeschouwers van buiten Veenendaal. Het vak van de bezoekers, dat bestookt werd door vuurwerk, moest zelfs ontruimd worden. Dat legde natuurlijk een grote schaduw over deze lokale clash. Met 53 uit 26 bleef GVVV op doelsaldo koploper. In de derde periode voeren de Veense “Blauwen” de ranglijst aan met 7 uit 3 en een beter doelsaldo. DOVO leverde weer een plaats in en staat nu met 36 uit 26 negende.
ACV-Barendrecht: De absolute topper tussen de runner-up en de nummer drie werd niet verlamd door de belangen en leverde een boeiend kijkspel op, waar twee eigen doelpunten de stand de stand op 1-1 bracht. De Assenaren scoorden voor rust nog eenmaal en drukte na de thee door met een derde doelpunt. De aansluiting viel in de extra tijd en dus te laat. Door de 3-2 hield ACV gelijke tred met GVVV. Met 47 uit 26 zit Barendrecht in de wachtkamer voor de titel, maar hebben van de vijf achtervolgers in de derde periode wel het beste doelsaldo. Bovendien biedt de derde plaats ook perspectief om een eventuele periodetitel van de kampioen over te nemen.
Sportlust’46-SteDoCo: Door een kolderiek moment kwamen de bezoekers op voorsprong en ondanks mogelijkheden op de gelijkmaker werd het zo’n twintig minuten voor tijd 0-2. Niet veel later maakte Joran Schröder zijn hattrick compleet en won zijn ploeg ruimer, dan de veldverhouding aangaf. Met 46 uit 26 is SteDoCo nu de naaste belager van Barendrecht voor overname van een periodetitel door een goede eindklassering, terwijl de kansen op die prijs met een punt achterstand ook nog volop aanwezig is. Voor de nummer 5, Sportlust’46, lijkt het seizoen al over.
Harkemase Boys-FC Rijnvogels: Met een vroeg doelpunt in de eerste helft en een kort na de rust leek het duel in Fries voordeel beslist. De aansluiting volgde echter snel en daarna kon het beide kanten op. Het werd de gelijkmaker en daarna gingen beide teams op jacht naar de winnende treffer. Die viel vanaf elf meter voor de gastheren na een even domme als onnodige overtreding in de extra tijd. Dat liet Jari Slort niet onbenut. Met 32 uit 26 bleef Harkemase Boys twaalfde, maar de voorsprong op de beste herkanser is nu 5 punten. Van de vijf clubs met een punt achterstand in de derde periode hebben de Harekieten het minste doelsaldo. FC Rijnvogels is met 41 uit 26 nog steeds zesde, maar is nu wel in het vizier van DVS.
VVOG Harderwijk-hsv Hoek: De thuisclub leek na de 2-0 voorsprong na een klein half uur voetbal met de trend van negen duels zonder zege te breken, maar die voorsprong kwam te vroeg. De Zeeuwen maakten gelijk en toonden veerkracht door na een eigen doelpunt nog tweemaal te scoren. Voor de neutrale toeschouwer en de Zeeuws-Vlaamse aanhang is de 3-4 een spektakelstuk, maar Jan Vlap c.s. koopt er niets voor. Sterker nog; VVOG belandde door deze nederlaag met 22 uit 26 door het mindere doelsaldo op de laatste plaats. Met nu 38 uit 26, maar vooral door de 6 uit 3 in de derde periode zag hsv Hoek het belang van deze winst wel in. De club doet nog altijd mee voor die prijs.
Ter Leede-Sparta Nijkerk: De bezoekers leken op stoom gekomen en waren in de derde periode nog zonder puntverlies. Een vroege 1-0 leek daar vooralsnog een einde aan te maken. Dat was ook de ruststand. Ondanks dat de Nijkerkers in de slotminuten gelijk maakten, overheerste het gevoel, dat er twee punten verspeeld waren. Met die 1-1 is Sparta nu een van de achtervolgers in de derde periode en klom het met 35 uit 26 nog niet het linker rijtje in. Door de late gelijkmaker werd Ter Leede met 27 uit 26 gepasseerd door de beste herkanser en zou met die vijftiende positie zelf de nacompetitie voor lijfsbehoud in moeten gaan.
Staphorst-sv Urk: Misschien viel de 1-0 wel te vroeg voor de thuisclub. Op slag van rust kwamen de voormalige eilandbewoners langszij en diep in de tweede helft viel ook nog de winnende treffer voor de bezoekers. Daarmee ontdeed sv Urk zich van de vijftiende plaats en staat nu met 29 uit 26 op de eerste veilige plek. Ook Staphorst liet na die vroege 1-0 na om met 34 uit 26 het linker rijtje binnen te sluipen.
ASWH-Excelsior’31: De veld- en kansenverhouding wezen de bezoekers in dit kelderduel als potentiële winnaar aan, maar na legio goede mogelijkheden viel de openingstreffer halverwege de eerste helft aan de andere kant. Het spelbeeld wijzigde niet, hoewel de druk op de Ambachtse veste wel steeds meer afnam. In de tweede helft was de druk tegen de verdedigende thuisclub ook weer groot en ontkwamen de Schildman-bewoners op miraculeuze wijze aan de gelijkmaker. Het bleef wel 1-0, waardoor ASWH nu met 24 uit 26 weer twee clubs onder zich heeft; virtueel herkansing dus. Excelsior’31 staat weliswaar niet laatste, maar staat met twee punten minder wel weer op een directe degradatieplaats.