Reeweg 75 B
3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6810986 / 990 (wed.secr. sen./jeugd)

DVS’33 Ermelo is er nog niet in geslaagd om de eerste zege ooit op “Schildman” te boeken. Op papier zou dat mogelijk moeten zijn tegen ASWH, dat voorlaatste stond. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht roerde zich echter in de winterstop op de transfermarkt en versterkte zich behoorlijk en plukte daar in de vorige speelronde de vruchten van met de eerste winst na acht wedstrijden zonder zege. De jongste aanwinst, Lerin Duarte, was nog niet fit genoeg om mee te spelen. Ook DVS pakte na zes wedstrijden weer eens een overwinning tegen aartsrivaal VVOG en wilde net als de Ambachters doorpakken. Beide club speelden dan ook met veel zelfvertrouwen. Er werd echter niet gescoord op “Schildman”. Drie keer werd het aluminium geraakt; verder had de sluitpost van ASWH een aantal knappe reddingen in huis. De Ermeloërs startten in nagenoeg dezelfde opstelling als in de ‘Derby van de Veluwe’; Omar El Ghazouani stond in de basis voor Lars Huber.
De 0-0 kostte DVS wel een plaats op de ranglijst.
De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Gelijke stand halverwege gerechtvaardigd
Het lukte geen van beide ploegen in de eerste helft om definitief controle over de wedstrijd te krijgen. In de eerste vijf minuten zochten zij daarnaar, maar daarna leek DVS die toch te pakken. Grote kansen leverde dat nog niet op. In de 5e minuut kon Omar El Ghazouani uit een afgeslagen hoekschop aanleggen voor een schot, maar dat werd geen onoverkomelijk probleem voor doelman Jomar Gomes. Zo’n tien minuten hielden de geelzwarten de controle, maar daarna had ASWH een overwicht. Beide ploegen bedienden zich van technisch, verzorgd voetbal, maar de thuisclub bracht fysiek wat meer. Zo won Hugo Botermans op het middenveld het gevecht van Maarten van Dijk, stoomde op en schoot van buiten de ‘zestien’ buiten bereik van doelman Daan Huiskamp hard op de paal. Vier minuten later blokte Tim van de Berg een schot van dezelfde Botermans ten koste van een corner. In het laatste kwartier voor de rust nam DVS het heft weer in handen. In de 39e minuut legden de geelzwarten een fraaie aanval op de mat, die nog eindigde in een hoekschop. Uit die corner van Jarno Westerman kopte Lars van Wetering op de lat. De omhaal van Benjamin Roemeon uit de rebound miste het doel. De rappe aanvaller deed daarnaast ook zijn verdedigende werk, als ASWH vanuit de omschakeling kon aanvallen, maar met een goede sliding voorkwam hij een doelpoging. Verdedigend gaf DVS weinig weg en in de lucht heersten Tim van de Berg en Sem de Wit. De laatste aanvallende actie van de Ermeloërs eindigde in een hoekschop, die niets opleverde. De 0-0 stand halverwege was gerechtvaardigd.

Ondanks wissels na rust geen score
DVS hoopte net als een week eerder met de wissels het verschil te maken. Stef Nijland en Ali Akla kwamen in het veld voor Lars van Wetering en Jarno Westerman. De Ermeloërs domineerden ook in de tweede helft en het combinatievoetbal liet zich veel vaker en langduriger zien. De thuisclub moest zich nog meer dan voor de rust toeleggen op de omschakeling en doordat de passing bij de geelzwarten zuiverder was dan voor de rust, lukte dat de gastheren steeds minder vaak. Toch was de eerste schietkans voor de thuisclub bij een uitbraak in de 50e minuut. Joshua Adney legde af op Mohamed El Kharbachi, die recht in de handen van Daan Huiskamp schoot. In de fase daarop drong DVS weer aan. In de 51e minuut mochten de Ermeloërs een vrije trap net buiten de ‘zestien’ nemen, nadat de leidsman geconstateerd had, dat er geen voordeel was. Nu ging Gaston Salasiwa erachter staan en schoot de bal op de lat. Drie minuten daarna bood Benjamin Roemeon van dichtbij aan Omar El Ghazouani een schietkans.
Die inzet eindigde op het lichaam van de sluitpost. Het schot van Nicky van Hilten weer een minuut later was veel makkelijker om te stoppen voor Jomar Gomes. Na een uur voetbal kwam ASWH er weer twee keer dreigend uit, maar de indraaiende voorzet werd door Sem de Wit goed verwerkt. Daarna kon Hugo Botermans doorgaan, maar zijn schot ging naast. Met nog 25 minuten op de klok bracht Stevan de Geijter twee verse krachten in; Nassim El Ablak en Frank Olijve vervingen Maarten van Dijk en Omar El Ghazouani. De wissels leverden niet direct kansen op. Het eerste handelende optreden voor een doelman was zelfs door Daan huiskamp, die er in de 72e minuut goed uitkwam en een scherpe voorzet van Joshua Adney onderschepte. Een minuut later had Jomar Gomes veel moeite met een schot van Nicky van Hilten, maar redde in twee instanties. Ook Frank Olijve had de goalie kunnen beproeven na een afvallende bal uit een goedlopende aanval. Hij schoot echter over. Ook Stef Nijland stuitte met zijn schot in de 80e minuut op de keeper, terwijl Ali Akla een minuut over schoot. DVS leek in deze fase ook fitter dan de thuisclub, die ook wisselde in de 81e minuut. Niek den Heeten kwam erin voor Samuel van der Velden. ASWH moest nu vooral tegenhouden en in de 83e minuut verwerkte doelman Gomes een listig en lastig schot van Stef Nijland tot hoekschop. Een goede aanval in de 86e minuut werd besloten met een schot door Frank Olijve, dat op de doellijn gekeerd werd door Hugo Botermans.
De knapste redding van doelman Jomar Gomes was echter op een schot uit de tweede lijn van Nassim El Ablak, die er ziel en zaligheid inlegde. De inzet had ook alles om bij de paal binnen te slaan, maar ook op het hardste schot op zijn heiligdom had de Ambachter sluitpost een knappe redding in huis. Direct hierop viel ASWH uit, maar de voorzet van  Joshua Adney eindigde in de handen van Daan Huiskamp. In de voorlaatste minuut werkte Nicky van Hilten een vrije schop in twee instanties weg en voorkwam, dat de thuisclub nog aan een overwinning mocht denken en die zou gezien het spelbeeld in de tweede helft onverdiend zijn geweest. Als er een ploeg de zege verdiende, was het DVS, die tweemaal het aluminium raakte en een uitstekende doelman van de tegenstander op haar weg vond.
Winst was wel, dat DVS voor de tweede achtereenvolgende keer weer de nul hield en met het combinatievoetbal in de tweede helft weer domineerde.
In het carnavalsweekend is DVS vrij van competitieverplichtingen. De competitie wordt hervat op 25 februari met een thuiswedstrijd tegen DOVO. Daarvoor oefenen de geelzwarten op donderdag 16 februari bij Tweededivisionist Spakenburg.

“Twee punten laten liggen”
Stevan de Geijter was na afloop in zijn wedstrijdanalyse dan ook niet tevreden met een punt: “Zeker niet. Ten eerste waren we niet naar Hendrik-Ido-Ambacht gekomen voor een punt en ten tweede hebben we in de tweede helft het meeste afgedwongen naast de paar mogelijkheden in de eerste helft. We maken ‘m alleen niet. Dat was het grootste issue. Daar lopen we allang tegenaan.
We startten de eerste helft met echte buitenspelers, die Lars van Wetering moesten bedienen om tot scoren te komen. Daarin hebben we de eerste helft wat minder kunnen doen. We vonden op de bank, dat we in de tweede helft voetballend wat meer moesten komen en de bal langer vast moesten houden. Ik vond, dat we de bal in de eerste helft soms te snel kwijt waren. Die eerste helft ging ook heel erg heen en weer. Wij wilden in de tweede helft meer de regie hebben. Met Stef zijn we ook beter aan de bal en kwamen we beter in de ruimtes. Dan zou er ook aan de rechterkant meer ruimte komen voor Nicky. Daarom hebben we Jarno ook gewisseld, die vooral aan de buitenkant stond. Met Stef hangend aan de zijkant wilden we in een overtal op het middenveld terechtkomen, waarna we beter door zouden kunnen voetballen; dat we met meer mensen hoger zouden kunnen eindigen. Ik ben ook heel tevreden over het spel in de tweede helft. Dat is ook de basis, waar we naartoe moeten gaan; dat we weer dominant worden. Aan de bal, maar van daaruit ook tot kansen moeten komen en dan moeten we het ook uitdrukken in doelpunten. In de slotfase hield die doelman ASWH eigenlijk op de been. Eigenlijk hebben we hier twee punten laten liggen.
Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tim van de Berg, Sem de wit, Gaston Salasiwa, Maarten van Dijk (64’ Nassim El Ablak), Hilal Ben Moussa, Omar El Ghazouani (64’ Frank Olijve), Jarno Westerman (46’ Ali Akla), Lars van Wetering (46’ Stef Nijland), Benjamin Roemeon.
Opstelling ASWH: Jomar Gomes, Edon Fetahi, Luis Pedro, Jair Oosterlen, Giovanni van Ree, Joshua Adney, Samuel van der Velden (81’ Niek van Heeten), Wout Neelen, Yassin Ouja, Hugo Botermans, Mohamed El Kharbachi.

Scheidsrechter Dhr. t. Hardeman uit Wijk bij Duurstede

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 11 februari (speelronde 22; 10e ronde tweede periode):
De tweede periode is nog niet beslist en onderin is de spanning toegenomen. Er is een nieuwe runner-up. Het 0-0 gelijkspel kostte DVS met 30 uit 22 wel de achtste plek. Het punt bracht ASWH met 20 uit 22 wel dichter bij de twee herkansers (respectievelijk 2 en 5 punten achterstand).
Sparta Nijkerk-GVVV: Evenals eerder in Veenendaal werd het 0-0, maar met deze draw was de koploper minder tevreden dan met diezelfde cijfers een week eerder tegen SteDoCo. Beide goalies verrichtten hun reddingen, maar een sterker GVVV was te slordig en leed daardoor duur puntverlies. De koppositie bleef met 43 uit 22 in handen van de Veense “Blauwen”, maar de voorsprong op de nieuwe runner-up is miniem. Ook hebben zij met nog een ronde te gaan een achterstand op de leider in de tweede periode. Sparta Nijkerk sprokkelde een punt en behoort als nummer 14 (een plaats winst) tot een kwartet clubs met 25 uit 22.
ACV-Staphorst: Bij de naaste achtervolger van de koploper (voor dit duel) was er minder ontevredenheid over het 1-1 gelijkspel. De Assenaren zagen de tegenstander al snel na de 1-0 gelijkmaken en ondanks de mogelijkheden in de tweede helft, waaronder een gestopte strafschop voor de bezoekers, bleef het daarbij. ACV leverde daarmee met 41 uit 22 de tweede plaats in en staat nu derde, maar leidt met 22 uit 10 nog wel de dans in de tweede periode. Daarin zijn nog twee kanshebbers met respectievelijk 1 en 2 punten achterstand. Met 28 uit 22 leidt Staphorst nu het rechter rijtje.
Sportlust’46-Barendrecht: De thuisclub was spekkoper na deze topper, omdat de concurrentie punten verspeelde. Na een aanvankelijk overwicht brachten de bezoekers meer evenwicht in de wedstrijd en leek een 0-0 een rechtmatige eindstand, maar oud-DVS’er Joshua Patrick brak de wedstrijd open. Op zijn 1-0 volgde nog de uiteindelijke 2-0. Daarmee zijn de Woerdenaren met 21 uit 10 (een punt achterstand) nog in beeld voor de tweede periode. Bovendien is Sportlust’46 de nieuwe runner-up en met 42 uit 22 de grootste belager van de koploper. Barendrecht bleef vierde met 38 uit 22 en is uitgeschakeld in de tweede periode.
SteDoCo-Excelsior’31: De rodelantaarndrager legde enorm veel energie in de wedstrijd en namen al vroeg in de wedstrijd een 0-1 voorsprong. Natuurlijk drong de thuisclub (zonder Joran Schröder) aan, maar nu verspeelden de Tukkers de voorsprong niet meer. Met 18 uit 22 werd de achterstand op ASWH teruggebracht tot 2 punten en is de slechtste herkanser nog v4 punten verwijderd. SteDoCo bleef met 37 uit 22 vijfde, maar zit nu wel nadrukkelijk in de wachtkamer voor de titel.
DOVO-sv Urk: Kian Visser toonde zich een goede aankoop in de winterstop en zette de Veenendalers met een doelpunt een kwartier voor rust en een kwartier erna op een 2-0 voorsprong. Daarna werd het ook nog 4-0 voor de winnaar in de eerste periode. Voor de titelstrijd is de achterstand van 7 punten wellicht te groot voor de nummer 6, maar met 36 uit 22 zijn de tweeplaatsen erboven op schootsafstand. Met 25 is sv Urk met 25 uit 22 op basis van doelcijfers weer teruggedrongen naar de positie van beste herkanser.
VVOG-FC Rijnvogels: De nog altijd gehavende Katwijkers compenseerden met veel strijdlust en scoorden al vroeg. Toch was de ruststand 1-2. In het tweede bedrijf werd de score opgevoerd tot 1-3 en in tegenstelling tot het eerdere duel op “De Kooltuin” konden de groenwitten die achterstand niet meer ongedaan maken. FC Rijnvogels bleven zodoende met nu 35 uit 22 zevende. Ook VVOG handhaafde zich op dezelfde plaats (van slechtste herkanser), maar zag de twee clubs daaronder wel dichterbij komen.
Ter Leede-hsv Hoek: Een mat spelende thuisclub moest toezien, hoe de Zeeuwen kans op kans kregen en met een 0-2 voorsprong gingen rusten. Een feller spelend Ter Leede drong na rust wel aan, maar kwam -ook tegen tien man bij de bezoekers- niet verder dan de aansluiting. Door de 1-2 ging hsv Hoek over DVS heen en staat met 32 uit 22 nu achtste. De Sassenheimers leidden als nummer 12 nu dankzij het beste doelsaldo een kwartet clubs met 25 uit 22.
Harkemase Boys-rkav Volendam: Een botsing tussen twee speelstijlen leverde beide clubs voor rust mogelijkheden op. Het was de Volendamse goalie, die blunderde bij de 1-0 voor rust. Na de rust voorkwam hij een grotere voorsprong voor de Harekieten. Een gewonnen kopduel leverde in de extra tijd zowaar nog een punt op voor de “Wijdbroeken”. Door de 1-1 belandde Harkemase Boys met 26 uit 22 op de elfde plaats. Met een punt minder staat rkav Volendam nu dertiende.